Stiri

Xerox a pus ochii pe HP, într-o posibilă preluare de zile mari

• Bookmarks: 69761


Miercuri, 6 noiembrie, HP, gigantul mondial al PC-urilor, a confirmat primirea unei oferte de preluare din partea Xerox în comunicatul de presă emis pe site-ul companiei și citat de publicația online zdnet.com.

Cu o valoare de piață de 27 miliarde de dolari, HP este de aproximativ trei ori mai mare decât Xerox, ceea ce face ca mișcarea să fie una îndrăzneață, dacă se va concretiza.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, consiliul de administrație al Xerox s-a întâlnit marți pentru a analiza o ofertă de numerar și acțiuni superioară valorii de piață a HP. În cazul în care ar fuziona, companiile ar putea economisi 2 miliarde USD în costuri anuale.

Cu o valoare de 8 miliarde de dolari, Xerox intenționează să își susțină oferta ambițioasă prin vânzarea participației de 25% din parteneriatul de tip joint-venture Fuji-Xerox, care vinde produse și servicii legate de documente în regiunea Asia-Pacific dar și printr-un angajament informal de finanțare de la o bancă importantă.

Știrea vine în contextul scăderii cu 5% de la an la an a veniturilor HP din imprimare, compania anunțând că va reduce până la 9.000 de angajați la nivel global, începând cu 2020, ca parte a unei restructurări a companiei.

Similar Posts:

69 recommended
comments icon0 comments
0 notes
761 views
bookmark icon

Write a comment...