Stiri

Covid -19 oprește preluarea HP de către Xerox

• Bookmarks: 991798


Invocând criza sanitară mondială și turbulențele macroeconomice inerente, Xerox, producătorul american de fotocopiatoare și-a retras oferta de preluare a companiei HP.

Sănătatea, siguranța și bunăstarea angajaților, clienților și partenerilor sunt mai presus de alte interese”, au transmis reprezentanții grupului Xerox. Proiectul de achiziție al companiei HP a fost deocamdată întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

Încă din  noiembrie 2019, Xerox a încercat să convingă HP Inc, pe toate căile, să treacă sub oblăduirea sa. Însă, grupul californian specializat în producerea calculatoarelor personale, a laptopurilor, serverelor, imprimantelor și produselor software nu a putut fi încă convins, se menționează într-un articol publicat de revista specializată Graphiline.

Xerox a mai înaintat o nouă ofertă pentru preluare la sfârșitul lunii ianuarie 2019, reușind să obțină 21,6 miliarde de euro (24 de miliarde de dolari) constând din angajamente financiare girate de finanțatori importanți precum Citi, Mizuho și Bank of America. Oferta de preluare a HP s-a ridicat astfel  la 30,2 miliarde de euro (adică 33,5 miliarde de dolari SUA). Și această din urmă ofertă a fost respinsă de HP apreciind că aceasta „nu poate constitui o bază serioasă de discuții”. (Romulus Cristea)

 

Similar Posts:

99 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1798 views
bookmark icon

Write a comment...