Analiza

Activitatea G.Canale&C România a fost preluată de Grupul Rotolito Lombarda, prin societatea nou înființată Rotolito Romania.

• Bookmarks: 2628740


Debutul lunii iunie a marcat prima mișcare importantă din piața furnizorilor de servicii de imprimare din România: preluarea activitatii tipografiei G.Canale&C Romania de către grupul italian Rotolito Lombarda. Giuseppe Canale, general managerul companiei situate în topul furnizorilor de servicii de imprimare din România din 2018, conform Studiului de impact publicat de Print România, a dezvăluit care sunt detaliile tranzacției.

De când durează negocierile dintre Rotolito Lombarda și G.Canale&C România pentru achiziționarea pachetului majoritar al tipografiei G.Canale&C?
Proprietarii G. Canale&C România și Rotolito Lombarda se cunosc de decenii, ambii operează de peste 100, respectiv 45 de ani în industria tipografică italiană și sunt între principalii furnizori de tipar din Europa. Discuțiile despre acest parteneriat au debutat la începutul anului 2019. Termenii tranzacției au fost agreați în urmă cu 1 an.
A urmat un proces complex de analiză, audit, reorganizare care s-a încheiat cu succes. În iunie 2020 a avut loc preluarea de către Grupul Rotolito Lombarda a activității G. Canale&C Romania prin societatea nou înființată Rotolito Romania deținută în proportie de 75% de către Grupul Rotolito Lombarda și 25% de către Giuseppe Canale.

Care este valoarea tranzacției? Sunt prevăzute investiții viitoare?
Valoarea tranzacției este confidențială, iar legat de investiții, pot să spun că da, există un plan de investiții în curs de implementare. Unul dintre principalele obiective ale acestei tranzacții a fost asigurarea unei poziții echilibrate pe piața europeană pentru G. Canale&C Romania și plasarea activității sale într-o dimensiune mai mare prin continuarea politicii de dezvoltare și investiții.

Care sunt principalele beneficii pentru G.Canale&C România în urma acestei tranzacții?
Preocuparea ultimilor ani a fost de a identifica și crea sinergiile care pot asigura continuitatea într-o dimensiune mai mare a fabricii pe care noi, G. Canale&C Romania am înscris-o în rândul principalilor furnizori de tipar din Europa.
Acest tip de strategie poate fi atins doar dacă există o dimensiune suficient de mare pentru a permite: obținerea eficienței la achiziții prin consolidarea volumelor, obținerea eficienței în producție, împărțind-o în mai multe fabrici, pe baza specializării lor, mărirea flexibilitații, bazată pe multitudinea de tipuri de produse și servicii gestionate eficient de diferitele unități de producție, crearea unei puteri financiare mai mari pentru a face față investițiilor și a fi într-o poziție echilibrată în ceea ce privește furnizorii și clienții.
De aici decizia mea de a activa căutarea partenerului potrivit și determinarea de a încheia un acord cu o companie italiană lider pe piață europeană și care se dezvoltă pe piața mondială: Grupul Rotolito Lombarda.
Rotolito este o afacere de familie cu care împărtășim principii etice și de gestionare a afacerilor, este prezentă pe principalele piețe europene și are puncte de desfacere importante în SUA, China și Africa; are o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro și putere financiară ridicată care îi asigură condiții echilibrate pe piață; în ultimii 10 ani a continuat să investească, menținându-și sistemul de producție și organizațional la un nivel competitiv foarte ridicat.

În contextul actualei vânzări către Rotolito, rămâne tiparul de carte/cataloage aplicația cea mai importantă pentru noua entitate?
Obiectivul Rotolito Romania este, așa cum a fost și pentru G. Canale&C Romania, dezvoltarea producției de carte ilustrată.

Va crește procentul de tipar executat pentru alte țări în noua formulă? Care sunt teritoriile vizate?
Ne așteptăm la o creștere a cifrei de afaceri prin dezvoltarea exportului în Europa, dar și în Africa și America. Preconizăm ca valoarea exporturilor va depași ponderea de 80% din cifra de afaceri.

Ce se va întâmpla cu numărul de angajați?
Chiar dacă am demarat implementarea unor noi tehnologii pentru automatizarea cât mai multor procese, numărul angajaților va crește; odata cu cifra de afaceri. Suntem într-un continuu proces de recrutare, în prezent avem 20 de poziții deschise. Înțelegând că este foarte greu să gasim specialiști în industria tiparului în România, în prezent căutăm oameni pe care să îi formăm și să îi specializăm. Avem astăzi o echipă performantă atât în zona de producție cât și în zona administrativă. Succesul companiei, care este confirmat și de această achiziție, se datorează echipei noastre de profesioniști dedicați și loiali.

Cum vedeți viitorul tiparului comercial pentru următoarea jumătate de an?
Tiparul comercial este probabil cel mai afectat în viitorul apropiat din cauza conjuncturii economice. Ne bucurăm să vedem o cerere stabilă pentru cartea ilustrată în această perioadă dificilă și credem că așa se va menține în următorii ani.

Paolo Bandecchi, președintele Grupului Rotolito Lombarda a declarat în exclusivitate pentru Print România:

Suntem încântați să vă informăm că în iunie 2020, Grupul Rotolito a finalizat preluarea activității companiei G.Canale&C Romania, prin intermediul companiei nou înființate Rotolito România. În vederea continuării activității companiei, Grupul Rotolito a decis să se bazeze pe experiența și capacitatea actualului director general al companiei românești, domnul Giuseppe Canale, care va continua să dețină, pe lângă calitatea sa de acționar minoritar, aceeași funcție în cadrul nou înființatei companii, Rotolito România. Această tranzacție finalizează procesul de internaționalizare și diversificare a grupului, consolidând potențialul de piață al grupului în segmentul cărților ilustrate. Rotolito România va beneficia de soliditatea și legăturile grupului Rotolito, pentru a continua să ofere produse și servicii la cel mai înalt nivel de calitate. Un plan de investiții a fost deja stabilit și este în curs de implementare. Structura informatică a companiei este concepută pentru a fi actualizată la standardele de ultimă generație, iar parcul de echipamente va fi modernizat prin introducerea celor mai noi tehnologii, echipamente cu mai mare flexibilitate.

Rotolito și-a început activitatea în 1976 cu producția de benzi desenate italiene, iar astăzi este una dintre cele mai mari tipografii din Europa, avand ca punct de referință, editurile mari și mici, companii din diferite sectoare, de la marii retaileri, până la agenții de comunicare și branduri de modă și de lux. În cele 8 site-uri de producție sunt instalate cele mai inovatoare tehnologii tradiționale și digitale de imprimare și legare a cărților care îi permit să gestioneze întregul ciclu de producție, de la preimprimare la legare, a unei game infinite de produse: cărți foto, manuale tehnice, cărți școlare, reviste de modă și sport, cataloage, , invitații pliante, jurnale, benzi desenate.

Similar Posts:

262 recommended
comments icon0 comments
0 notes
8740 views
bookmark icon

Write a comment...