Stiri

RPC Group a achiziționat Global Closure Systems

• Bookmarks: 29650


Grupul RPC, lider în proiectarea și producția de ambalaje din material plastic, a anunțat achiziționarea societății Global Closure Systems (GCS), producător de sisteme de închidere pentru sticle. Valoarea tranzacției a fost de 650 de milioane de euro. Prin intermediul noii achiziții, RPC Group intenționează să-și întărească poziția în domeniul ambalajelor din material plastic în Europa, potrivit Reuters. Uzina Global Closure Systems este amplasată în localitatea franceză Saint-Cloud, din regiunea Hauts-de-Seine. Această tranzacție va permite fondului de investiții PAI Partners să renunțe la GCS Group, cumpărat cu 583 de milioane de euro în anul 2005, după preluarea de la Crown Holdings.
În cursul anului trecut, GCS Group, companie cu 3.500 de angajați care își comercializează produsele în peste 100 de țări, a realizat o cifră de afaceri de 591 de milioane de euro, notează portalul bursier Boursorama. De câțiva ani, grupul RPC caută oportunități pentru noi achiziții în zona continentului european, în scopul de a-și întări poziția într-un sector deosebit de dinamic și unde se manifestă o puternică concurență din partea producătorilor importanți de amabalaje din sticlă și aluminiu.
Furnizor de ambalaje pentru firme cu renume, precum Nivea (din cadrul grupului Beiersdorf) și Nestle, grupul RPC a achiziționat anul trecut producătorul islandez de mase plastice Promens pentru suma de 386 de milioane de euro. RPC deține 89 de fabrici și centre de dezvoltare-cercetare amplasate în 24 de țări, cu un efectiv de 15.000 de angajați. Grupul proiectează și produce o mare varietate de produse, în special ambalaje care înglobează soluții tehnice inovatoare. Înființată în 1991 în Marea Britanie, compania RPC are o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro.

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
650 views
bookmark icon

Write a comment...