Stiri

Arets Graphics, achiziționat de Toyo Group

• Bookmarks: 27605


Arets Graphics, fabricant belgian de cerneluri și lacuri tipografice UV aparținând Arets International NV, a fost achiziționat integral, pe 25 aprilie 2013, de către concernul japonez Toyo Group, anunță Euro Top Grafix, distribuitorul regional Arets Graphics.

Cu 7.000 de angajați în întreaga lume și o cifră de afaceri de peste 1,9 miliarde de euro, Toyo Ink Group este un gigant al sectorului fabricației cernelurilor și lacurilor tipografice, ocupând locul 3 mondial în ierarhia producătorilor de gen (potrivit statisticii din 2011).

Achiziția japonezilor de la Toyo este una strategică, fabricantul belgian Arets Graphics fiind unul dintre producătorii cu renume pe segmentul cernelurilor și lacurilor tipografice UV (inclusiv în domeniul imprimării ambalajelor alimentare), cu vânzări în peste 100 de țări și o cifră de afaceri de 45 de milioane de euro.

Prin investiția făcută în Arets Graphics, concernul Toyo și-a planificat să crească, în următorii 3 ani, veniturile realizate din vânzarea cernelurilor UV de la 120 de milioane de euro, cât însumează în prezent, la 240 de milioane de euro.

Pentru moment nu vor fi operate modificări la nivel managerial, domnul Luc Van Doorsselaere urmând să ocupe în continuare poziția de CEO al companiei. De asemenea, distribuția produselor Arets Graphics se va desfășura la nivel regional tot prin intermediul firmei românești Euro Top Grafix.

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
605 views
bookmark icon

Write a comment...