Default

EXONIA transformă combinatul Vel Pitar din Iași în cea mai mare fabrică de ambalaje din Europa de Est.

• Bookmarks: 59616


 

Grupul a fost fondat în anii 2000 de omul de afaceri Tiberiu Stoian (90%), alături de soția sa Nadia (10%) și include, pe lângă producătorul de ambalaje din hârtie EXONIA Holding și investiții în producția și distribuția de ambalaje din polimeri, IT și imobiliare și agricultură în România și SUA.

Preluând în bloc activele imobiliare ale fostului mare combinat de panificație ieșean, administrat anterior de Vel Pitar și deținut de VP Terenuri, parte a fondului american de investiții Broadhurst NCH Capital, compania îl va transforma în cea mai mare fabrică de ambalaje biodegradabile din Europa de Est, în urma unor investiții de peste 14 milioane de euro.

Compania a cumpărat platforma industrială care are o suprafață de aproape 30.000 mp și care cuprinde și hale industriale de mari dimensiuni de peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii EXONIA, de pe Bdul. Calea Chișinăului din Iași.

Prin această extindere, grupul va avea la dispoziție cumulat aproape un hectar de hale amplasate pe aproximativ 5 hectare de platforme, utilizate pentru activități de depozitare și logistică

”Noile spații de producție extrem de generoase, în care vor fi montate în primul semestru al anului următor linii tehnologice de ultimă generație aflate în faza finală a producției lor în Germania, vor oferi afacerilor EXONIA impulsul și resursele necesare, pentru susținerea planului de  dezvoltare strategică elaborat în prima parte a anului 2022”, – Tiberiu Stoian, fondator al grupului Exonia.

 

Similar Posts:

59 recommended
comments icon0 comments
0 notes
616 views
bookmark icon

Write a comment...