Default

GED achiziţionează pachetul majoritar în cadrul Infopress Group, lider în servicii tipografice pe România

• Bookmarks: 17508


Bucureşti, 3 mai 2010 – Compania de private equity GED a achiziţionat 92% din capitalul companiei tipografice româneşti Infopress, cea mai mare companie tipografică din Europa de Sud-Est şi unul dintre liderii din Europa de Est. GED a investit peste 12 milioane euro în vederea efectuării plăţilor parţiale către furnizori şi bănci, dar şi a constituirii de lichidităţi care să îi permită extinderea activităţii în regiune.

Infopress a fost înfiinţată în Odorheiu Secuiesc, România, în anul 1992 şi a devenit în scurt timp lider pe piaţa tipografică românească. Compania se axează în principal pe tipărirea revistelor şi a broşurilor comerciale, iar în portofoliul companiei se regăsesc clienţi importanţi de pe piaţa locală şi internaţională. Infopress dispune de echipamente de producţie de ultimă generaţie, iar investiţiile făcute în 2007 şi 2008 au avut ca scop garantarea unei eficienţe maxime şi consolidarea poziţiei sale de lider pe piaţa locală.

Veniturile înregistrate de Infopress în 2009 s-au ridicat la aproximativ 45 milioane euro, iar EBITDA a fost de 3,5 milioane euro. Compania înregistrează o creştere a activităţii în 2010, estimând venituri de 57 milioane euro şi o creştere de peste 15% a EBITDA.

GED consideră că Infopress este bine poziţionată şi are resursele necesare să beneficieze de revenirea pieţei şi de potenţialul de creştere pe termen lung al pieţei tipografice din România, fiind un jucător cheie pe piaţa publicaţiilor de retail şi comerciale, care beneficiază de o echipă de conducere cu experienţă, de cea mai modernă tehnologie şi de un puternic portofoliu de clienţi.

Tranzacţia este în curs de aprobare de către Consiliul Concurenţei, urmând să se finalizeze în a doua jumătate a lunii mai.

Proiectul este dezvoltat împreună cu o echipă importantă de profesionişti, alături de domnul Geza Petroczki, fondatorul companiei, cu o experienţă de peste 16 ani în industria tipografică, şi domnul Daniel Adam, CFO Infopress.

Prin această achiziţie, GED îşi măreşte portofoliul la opt companii deţinute în Europa de Est, dintre care şapte companii sunt localizate în România (Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat şi RED). Acest lucru reflectă angajamentul şi interesul GED faţă de regiunea SEE şi, în particular, faţă de România, unde a investit peste 120 milioane euro în 18 companii, începând cu anul 1996.

Echipa GED a fost formată din Anca Ionescu (Deputy Managing Director), Dan Fărcăşanu şi Cătălin Dan (Investment Managers).

Consultanţi:

Legal: Pentru cumpărător: Vilău & Mitel. Pentru vânzător: Biriş & Goran

Infopress este lider pe piaţa românească de furnizori de servicii tipografice, pentru principalele edituri şi importanţi comercianţi din România şi din străinătate (Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Austria etc.) Veniturile companiei au atins 45 milioane euro, iar EBITDA a fost de 3,5 milioane euro. GED va investi peste 12 milioane euro în tranzacţie, printr-o mărire de capital.

GED este o companie europeană de private equity care activează în sud-estul Europei şi Peninsula Iberică pe segmentele de „small buyout” şi “growth capital”. Grupul administrează un volum total de fonduri de aproximativ 350 milioane de euro prin intermediul câtorva vehicule.

GED este una dintre cele mai importante companii de administrare a fondurilor private de investiţii din Europa de Sud-Est de la înfiinţarea sa în anul 1996. În prezent, administrează fondul privat de investiţii GED Eastern Fund II. Primul fond GED din regiune a înregistrat rezultate satisfăcătoare, multiplicând investiţiile cu un factor de 2,5 şi atingând o rată brută a rentabilităţii interne de 25% în dolari americani. Cel de-al doilea fond al său din regiune, GED Eastern Fund II, cu resurse în valoare de 150 milioane de euro, a investit în opt companiii: Rosegur, RED Projects, Fonomat, Fama, Happy Tour, Diamedix, Total Euro Business şi Infopress.

(sursa: comunicatul Infopress)

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
508 views
bookmark icon

Write a comment...