Stiri

GPS pune pe piaţă un CTP UV de 55.000 Euro

• Bookmarks: 17476


GPS BV, filiala olandeză a Wifac Group, a lansat un Platesetter UV cu preţ accesibil în urma semnării unui acord de distribuţie sub nume propriu (OEM) cu producătorul chinez de CTP-uri Amsky Machine Equipment. Amsky produce din anul 2000 echipamente Computer-to-Plate termice şi UV de 4, respectiv 8 pagini. Până în prezent, Amsky are deja peste 400 de maşini instalate în întreaga lume, în principal în Asia şi Orienetul Mijlociu.

GPS a fost ales ca distribuitor exclusiv pentru produsele Amsky în Europa şi va începe de anul viitor livrările cu un un model de CTP UV de 4 pagini, sub brandul propriu GPS X-treme “GPS IMAGINE”.

Conform firmei GPS, platesetter-ul poate reproduce o plajă de tonuri de 1-99% la o liniatură de 175 Lpi şi va fi disponibil în două modele, UV-32 şi UV-48, cu viteze de până la 16, respectiv 22 plăci pe oră. Utilizează diode UV de 40 nm pe 32 sau 48 de canale (UV-32 şi UV-48).

Preţul de listă porneşte de la 55.000 de Euro pentru UV-32, GPS oferind facilităţi de finanţare pentru acestea în cadrul unui pachet, alături de plăci offset GPS X-Treme UPC, la fel ca oferta sa similară de anul trecut .

Potrivit d-lui Wim Plaggenburg, managerul pentru contracte internaţionale al GPS, platesetter-ul va deschide piaţa CTP-urilor UV pentru tipografiile mici, care până acum nu şi-au permis siteme similare, cum ar fi cele produse de Lüscher ori Baysprint. „Investiţia în astfel de dispozitive a fost [anterior] justificată doar pentru un anumit volum de producţie, dar cu preţul pe care-l are UV4-32 volumul de plăci produse este mai puţin important “, a spus el.

„Unul dintre argumentele de bază pentru a investi în acest CTP este costul de funcţionare şi, prin urmare, recuperarea rapidă a invesiţiei. În funcţie de preţurile locale ale plăcilor, diferenţa [cu plăcile GPS X-Treme] poate fi un cost de de producţie cu 30 – 40% mai mic faţă de tehnologia termică şi cea Violet,” a mai menționat Plaggenburg.

Managerul GPS mai declară că CTP-urile produse de chinezi au fost testate în producţie la tipografii din Italia şi Republica Cehă, fiind deja plasate primele comenzi. Anul viitor, GPS intenționează să aducă pe piaţa europeană şi varianta de 8 plăci a CTP-urilor.

(Sursă: GPS)


Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
476 views
bookmark icon

Write a comment...