Default

Italianul Panini caută un amator de abțibilduri: „Dacă e miliardar, poate fi și concurentul american” (video)

• Bookmarks: 48727


Celebrul grup de firme italian, cunoscut pentru vinietele autocolante tematice de colecție, ar putea fi achiziționat de o companie americană.

Gazeta economică „Il Sole 24 Ore” a publicat la sfârșitul lunii octombrie, un articol în care se relata că grupul Panini a fost evaluat la un miliard de euro.
Acționarii casei de editură fondată în 1961 au desemnat o bancă de investiții americană pentru a evalua posibili cumpărători interesați de preluarea Panini.

„Pentru desemnarea celui care va prelua editura se va organiza o licitație. Există patru-cinci fonduri de investiții internaționale și multinaționale americane care doresc preluarea afacerii”, notează publicația specializată Graphiline, care citează din „Il Sole 24 Ore”.
În 2017, Panini, care are 1.000 de angajați în toată lumea, a realizat o cifră de afaceri de 536 milioane de euro. Produsele sale se vând în nu mai puțin de 120 de țări, potrivit unui comunicat de pe site-ul grupului italian. Cifra de afaceri a grupului Panini depinde într-o măsură covârșitoare de desfășurarea unor evenimente sportive importante, cum ar fi Cupa Mondială la fotbal. În anii în care se organizeză Cupa Mondială la fotbal, cifra de afaceri Panini atinge cifra de 800 de milioane de euro.
Firma newyorkeză The Topps Company, concurentă de piață a italienilor, care înainte de a se lansa în afaceri cu albume pentru viniete autocolante tematice a făcut vânzări astronomice din comercializarea tutunului, este cotată ca favorrită în preluarea grupului Panini.

Similar Posts:

48 recommended
comments icon0 comments
0 notes
727 views
bookmark icon

Write a comment...