Analiza

Cărțile pentru copii și tineret susțin creșterea pieței de carte din România

• Bookmarks: 2120


Piața cărții din România va depăși, în acest an, 1.1 miliarde de lei (237,37 milioane de euro), față de 1,086 miliarde lei (234,34 milioane de euro) în 2017, potrivit unui studiu realizat de KeysFin.

Industria cărții din România își fundamentează strategiile pe baza unor tendințe editoriale evidențiate în ultimii ani, dar și pe o expansiune previzibilă a pieței, precizează publicația online ActuaLitté. În același timp, din datele furnizate în cadrul unei analize recente (iunie 2018) realizate de BIEF (asociație profesională a editorilor de carte din Franța) reiese că „sectorul de carte a depășit 100 de milioane de euro în 2016, 40% reprezentând cartea școlară”.

Cine sunt actorii industriei românești de carte

Studiul BIEF menționează faptul că nu există disponibile informații oficiale statistice privind această industrie, în România.
„Este dificil de explicat intervalul mare de diferență între cifrele avansate de KeysFin și BIEF”, subliniază jurnaliștii de la ActuaLitté.
În schimb, reprezentanții KeysFin spun că piața românească a urcat cu 16% față de anul 2012. Iar numărul centrelor de revânzare a cărților este de 350 pentru 1 000 de edituri. Creșterea pieței de carte, din prezent, se datorează „efortului editorilor de a scoate cărți mai atractive, un număr mai mare de traduceri din autori internaționali cu impact asupra publicului și concentrării eforturilor pe segmentul literaturii pentru tineret”.
În topul pieței românești de carte, pe primele trei locuri, se situează: Grupul Editorial Art SRL, cu o cifră de afaceri de 38,2 millioane de lei (aproximativ 8,27 milioane de euro), Grup Media Litera SRL, cu 26,6 millioane de lei (5,75 milioane de euro) și Tarsago Romania SRL, cu 25,3 millioane de lei (circa 5,47 milioane de euro. (R.C.)

Similar Posts:

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
120 views
bookmark icon

Write a comment...