Stiri

H.B. Fuller cumpără de la Forbo afacerea cu adezivi industriali

• Bookmarks: 21476


Concernul american H.B. Fuller Company anunță că a semnat un acord pentru cumpărarea de la Forbo Group a întregii afacerii cu adezivi industriali derulată de acesta la nivel mondial. Afacerea care va fi achiziționată de H.B. Fuller reprezintă aproximativ 80 de procente (ca venituri) din divizia Forbo Bonding Systems a grupului Forbo. Potrivit datelor financiare, acest business va genera venituri de aproximativ 580 de milioane de dolari SUA pentru anul fiscal 2011, divizia de adezivi Forbo integrând 17 unități de producție situate în 10 țări și peste 1.100 de angajați la nivel global.

Credit foto: Forbo Bonding Systems

Preţul tranzacţiei este de 370 de milioane de franci elveţieni (cca 394 milioane dolari), aplicat patrimoniului fără datorii sau lichidităţi. Tranzacţia a fost aprobată de consiliile directorare ale ambelor companii, estimându-se că va fi finalizată până în mai 2012, după îndeplinirea tuturor condiţiilor şi obţinerea aprobărilor legale. Consultantul financiar al H.B. Fuller în acest proces de achiziţie este Morgan Stanley & Co. LLC.

Unul dintre principalii lideri mondiali în domeniul fabricării adezivilor industriali, vopselelor, soluțiilor de etanşeizare și a altor substanțe chimice specializate, compania H.B. Fuller a fost fondată în anul 1887 de Harvey Benjamin Fuller, Sr. Având 3.300 de angajaţi şi fiind prezentă direct în 30 de ţări, H.B. Fuller își comercializează produsele în peste 100 de ţări din America, Europa şi Asia-Pacific.

Adezivii industriali Forbo sunt vânduți în România prin intermediul firmei Forbo Adhesives România din Oradea.

(Sursă: H.B. Fuller)


Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
476 views
bookmark icon

Write a comment...