Stiri

Heidelberg a achiziționat producătorul de echipamente digitale de imprimare CSAT

• Bookmarks: 17405


Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) a anunțat cumpărarea producătorului german de maşini digitale de imprimare CSAT GmbH, acțiunea fiind parte a planului său de a-și extinde oferta în domeniul ambalajelor și de a-și mări baza de clienți din acest segment. Totodată, Heidelbeg va avea acces la tehnologiile de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand (DoD) și electrofotografice dezvoltate de către CSAT.

CSAT furnizează soluții de imprimare digitală personalizată de peste 25 de ani. Un producător destul de mic, compania CSAT are 70 de angajați – specialiști în dezvoltare, producție și vânzări la nivel internațional, tehnicieni de service pentru sistemele de imprimare digitală color, inclusiv personal pentru asigurarea de consumabile destinate industriei ambalajelor. Activitatea firmei se concentrează în principal pe domeniul farmaceutic, în timp ce mașinile de imprimare digitală Heidelberg se adresează unei game mai largi de clienți, inclusiv din industria cosmetică și alimentară.

Portofoliul CSAT include sistemul de imprimare cu toner DTS 1200, cu o rezoluție de 1.200 dpi, echipament care este folosit în industria farmaceutică pentru imprimarea integrată sau conexă a pachetelor cu folii de medicamente și a prospectelor inserate. Acum doi ani, compania a lansat echipamentul ITS 600, o mașină digitală bazată pe tehnologia de imprimare cu jet de cerneală drop-on-demand. Aceasta a fost concepută pentru imprimarea în policromie a etichetelor, la rezoluție de 600 sau 1.200 dpi, folosind date variabile.

Conform declarațiilor Heidelberg, produsele vor continua să fie vândute sub marca CSAT.

Hans Mathea, fostul patron al CSAT, care va lucra în continuare ca manager al companiei, a declarat: „Cu o bază de clienți la nivel internațional și o expertiză solidă în imprimarea digitală pentru industria ambalajelor, construite în mulți ani, ne-am câștigat o poziție puternică în industria farmaceutică. Integrarea în grupul Heidelberg va îmbunătăți eficiența operațiunilor noastre și ne va permite să accesăm potențialul considerabil al tehnologiei noastre digitale prin extinderea în noi domenii”.

În primăvara acestui an, Heidelberg a mai achiziționat o companie mică, aceasta fiind dezvoltatorul belgian de software CERM. Cu sediul în Oostkamp și având numai 26 de angajați, CERM este specializată în dezvoltarea, vânzarea și implementarea sistemelor pentru managementul informației (MIS) destinate segmentului comercial și al imprimării etichetelor din industria tipografică. Scopul acestei achiziții făcute de Heidelberg este de a lansa și de a vinde la nivel internațional produsele software dezvoltate de CERM și, nu în ultimul rând, de a le integra în platforma Prinect.

(Sursa: Heidelberger Druckmaschinen AG)

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
405 views
bookmark icon

Write a comment...