Default

Heidelberg adaugă o linie ecologică gamei de consumabile Saphira

• Bookmarks: 17473


Recent adăugată în ofertă, Saphira Eco se adaugă gamei de consumabile din portofoliul Heidelberg. Conform declaraţiilor producătorului german de maşini offset, noile produse au fost testate extensiv pentru a li se garanta compatibilitatea cu mediul, acestea satisfăcând cele mai stricte standarde şi reglementări ale industriei, în unele cazuri chiar depăşindu-le.

Gama, care urmează a fi lărgită, acoperă întregul spectru de consumabile, de la prepress şi tipar la finisaje. Primele produse Saphira Eco ce vor fi puse la dispoziţia tipografilor vor fi plăcile CtP, cernelurile, lacurile, adezivii şi soluţiile de umezire şi spălare pentru maşinile de tipar.

Așa cum se specifică în comunicatul de presă al Heidelberg, consumbilele Saphira Eco vor permite tipografiilor să întrunească criterile certificărilor locale şi internaţionale de mediu cum ar fi EcoLabel şi Nordic Swan.

Dezvoltarea gamei Saphira Eco s-a bazat pe trei principii de bază:

Înlocuirea: De fiecare dată când este posibil, componentele minerale şi sintetice sunt înlocuite cu produse din surse regenerabile;

Reducerea: Posibilul impact asupra mediului a componentelor care nu pot fi înlăturate sau substituite total este redus dramatic graţie minimizării folosirii acestora;

Compensarea: Cei care folosesc consumabile îşi pot compensa utilizarea de produse care au generat CO2 prin cumpărarea de certificate de emisii.

„Consumabilele folosite au un impact deloc de neglijat asupra performanţelor din punct de vedere ecologic ale unui utilaj tipografic, mai ales dacă se ia în consideraţie durata viaţă a acestuia. Cu gama Saphira Eco, Heidelberg se adresează clienţilor săi preocupaţi de ecologie, dar care nu vor să facă rabat la calitate. Heidelberg subliniază încă odată că armonizarea economiei şi ecologiei nu trebuie să fie o contradicţie,” a declarat Marcel Kiessling, membru al Consiliului de Conducere Heidelberg responsabil pentru Heidelberg Services.

Produsele vor fi disponibile pe toate pieţele internaționale de la jumătatea anului 2011.

(Sursa: Heidelberg)

Similar Posts:

17 recommended
comments icon0 comments
0 notes
473 views
bookmark icon

Write a comment...