Heidelberg Druckmaschinen va prezenta la Interpack, apropiatul târg internaţional de amblaje şi procese specifice organizat la Düsseldorf între 12-18 mai 2011, o gamă largă de produse şi soluţii pentru industria de ambalaje. Divizia Linoprint a Heidelberg va ocupa un loc central în standul E31 din hala 11 a complexului Messe Düsseldorf. De asemenea, Heidelberg va fi prezent în standul 7AB11/C30 din hala 7, spaţiu destinat categoriei „Health (Wellbeing)” din secţiunea „Innovationparc Packaging” a târgului Interpack.
„Imprimarea inkjet câştigă rapid importanţă pentru industria de ambalaje,” declară Stephan Plenz, membru în Consiliul de Administraţie al Heidelberg, responsabil pentru divizia de Echipamente Heidelberg. „Alături de portofoliul său de echipamente destinate pieţei publicitare şi proceselor conexe de finisare, Heidelberg a investit în mod constant, de mai mulţi ani, în dezvoltarea tehnologiei inkjet industriale. La târgul Interpack de anul acesta, compania îşi va prezenta soluțiile inkjet sofisticate pe care le oferă industriei de ambalaje, soluții care sunt folosite cu succes de clienţii notrii,” a mai spus vicepreşedintele Heidelberg.
Sistemele Linoprint de imprimare inkjet le oferă fabricanţilor de mărci, producătorilor de ambalaje şi ambalatorilor, soluţii pentru aplicaţii variate din cadrul producţiei moderne de ambalaje, zonă în care decorarea şi etichetarea personalizată joacă un rol cheie alături de imprimarea pe substraturi flexibile. Prezentarea pe care Heidelberg o va face la Interpack se va concentra pe aplicaţii care se adresează sectoarelor farmaceutice, cosmetice sau altor fabricanţi industriali, precum cei din chimie şi nu numai. De exemplu, Heidelberg va prezenta pentru sectorul farmaceutic sistemul Linoprint DriveLine B, prin care va demonstra atât multiplele opţiuni de imprimare pe folii de aluminiu sau materiale de etichetare cât şi versatilitatea acestei maşini.
„Soluţiile flexibile oferite de Linoprint fac posibilă integrarea tiparului digital în liniile de ambalare,” declară Daniel Dreyer, şeful departamentului Linoprint la Heidelberg. „Atunci când integrăm sisteme inkjet la unităţile de producţie ale clienţilor, luăm în considerare atât factorii caracteristici mediului de producţie cât şi cernelurile şi substraturile care vor fi folosite în sistemele noastre,” a mai adăugat oficialul Heidelberg.
Soluţii offset de înaltă calitate în Innovationparc Packaging
Heidelberg va fi prezent, de asemenea, în categoria „Health (Wellbeing)” din secţiunea „Innovationparc Packaging” a târgului Interpack. Ca partener tehnologic în mai multe proiecte comune, Heidelberg va profita de această ocazie pentru a demonstra felul în care foliile de poleire la rece pot fi folosite într-un mod eficient şi sustenabil în procesul de finisare adăugat designului de ambalaje pentru produsele cum sunt cele de tip OTC, cosmetice sau farmaceutice.
Pe lângă târgul Interpack, Heidelberg va participa cu soluţii de imprimare digitală şi la expoziţia specializată digi:media, organizată la Messe Düsseldorf în perioada 07 – 09 April 2011.
Despre sistemele Heidelberg Linoprint
În acest moment, divizia Linoprint a Heidelberg Druckmaschinen oferă patru soluții de imprimare digitală pentru industria de ambalaje, și anume: echipamentele FixedLine, DriveLine B, DriveLine F, DriveLine C și aplicația software de tip workflow LinoFlow. Echipamente Linoprint se evidențiază prin scalabilitate sistemului și modularitate, sistemele putând fi adaptate cu ușurință nevoilor specifice ale clienților.
Deși sistemul Linoprint a fost conceput să imprime la o rezoluție de 360 dpi, Heidelberg a anunțat că are deja în faza de producție dispozitive capabile să tipărească la 720 dpi.
FixedLine este o unitate de imprimare inkjet compactă, fără dispozitiv de antrenare a substratului tipăribil, care poate fi integrată într-un anumit punct al liniei de producție, funcționând în mod independent în cadrul fluxului tehnologic. Ansamblul compus dintr-un cap de imprimare, sistemul de alimentare cu cerneală şi un dispozitiv integrat de uscare de tip UV LED, este folosit ca arhitectura de bază pentru celelalte sisteme complexe din portofoliul Linoprint.
FixedLine poate imprima pe cele mai diverse materiale, de la hârtie și carton la substraturi din plastic, metal sau suprafeţe lăcuite sau sigilate. De asemenea, dispozitivul este capabil să imprime nu doar pe orizontală ci şi pe suprafețe înclinate sau chiar verticale ori pe lateralele cutiilor din carton deja formate. FixedLine tipărește monocrom la o rezoluție de 360 dpi și la o viteză de lucru de până la 35 m/min, lățimile disponibile ale capetelor de imprimare fiind de 70, 140 și 210 mm (vezi imaginea de mai sus).
DriveLine F a fost special proiectat ca sistem de imprimare inline pentru liniile de blistere, fiind capabil să funcționeze deopotrivă în cadrul proceselor de ambalare cu alimentare continuă cât și intermitentă. Unitatea de imprimare folosește un uscător UV LED ca și un sistem dedicat de atrenare a substratului de personalizat, putând fi integrat în liniile de ambalare ca modul compact de sine stătător. Foliile care urmează să fie personalizate sunt primite de la mașina pentru blistere, imprimate la o viteză de 35 m/min. și apoi returnate mașinii de confecționare a blisterelor.
Lațimea maximă pe care o poate imprima sistemul este de 210 mm. Configurația actuală permite modului DriveLine F să tipărească monocrom (alb/negru sau cu culori speciale) însă Heidelberg va prezenta în această primăvară la târgul digi:media sau la Interpack un sistem capabil să imprime color.
DriveLine C este conceput, în varianta de bază, ca unitate de imprimare separată, însă poate fi instalat și în cadrul liniilor de ambalare, în funcție de configurația acestora. Sistemul este potrivit pentru imprimarea pieselor turnate plane fabricate din cele mai diverse materiale.
Sistemul este echipat cu un dispozitiv de alimentare cu sucţiune care preia și blocheză obiectul care urmează să fie imprimat, opțional putând fi adăugată şi cu o cameră video de inspecție a calităţii. Heidelberg oferă, de asemenea, un număr de staţii periferice destinate sistemului DriveLine C. Rezoluţia imprimării este de 360 dpi la o viteză de 35 m/min, iar lăţimea maximă pe care o pot avea obiectele imprimate este de 200 mm.
DriveLine B este, ca şi sistemul DriveLine C, conceput pentru a fi utlizat ca unitate separată de producție însă, cu ajutorul unor aplicaţii software şi dispozitive mecanice speciale, poate fi integrat şi în cadrul liniilor de ambalare. Sistemul este dedicat imprimării materialelor delicate, cum ar fi foliile de plastic sau aluminiu, precum şi a materialelor compozite.
Folia sau substratul de bază a etichetelor autoadezive trece cu precizie peste un cilindru răcit a cărui funcţie este să prevină deformarea materialului în timpul imprimării.
Datorită sistemul de ghidare foarte precis, DriveLine B este capabil să imprime în 4 culori, sistemul fiind disponibil şi în varianta monocromă ce pemite tipărirea a până la 8 tonuri de gri. Heidelberg oferă, la cerere, şi cerneluri cu migraţie redusă aprobate pentru ambalaje farmaceutice și alimentare. Lăţime maximă tipăribilă este de 340 mm.
(Sursă: Heidelberg Druckmaschinen)
Similar Posts:
- Heidelberg va dezvălui la drupa un nou sistem de printare industrială digitală
- Tehnologii de ultimă oră, materii prime și consumabile pentru industria de ambalaje
- Fujifilm se concentrează pe sustenabilitate
- Heidelberg și Solenis ,colaborări în segmentul ambalajelor din hârtie.
- Costuri reduse și competitivitate crescută de la HEIDELBERG.