Stiri

Heidelberg va dezvălui la drupa un nou sistem de printare industrială digitală

• Bookmarks: 38601


Heidelberg va prezenta în premieră, la târgul drupa 2016, sistemul de imprimare inkjet , dezvoltat împreună cu Fujifilm. Noul sistem de imprimare cu cerneală netezește practic calea pentru industria digitală de print. Presa este destinată în primul rând imprimării cutiilor pliante, dar reprezentanții companiei declară că este adecvată și pentru aplicații incluzând postere sau calendare. De asemenea aceasta este potrivită și pentru imprimări personalizate sau diferite cereri de marketing. Heidelberg și Fujifilm au dezvoltat sistemul în ultimele 15 luni, după ce inițial au format, la sfârșitul lui 2013, un parteneriat strategic pentru a crea o nouă presă cu cerneală pentru tipar industrial. Producătorii Primefire 106 B1 spun că sistemul poate obține o calitate comparabilă cu cea din offset.
Are capacitatea de a imprima substraturi cu o grosime de 0,6 mm și să ruleze peste 2.000 de treceri/oră, în condiții de calitate optimă. Se intenționează ca în viitor să fie introdus și modul cu o productivitate de 5.000 de treceri/oră. Presa va încorpora o unitate de uscare a cernelii, oferind în acest sens o calitate ridicată. Totodată, aceasta va utiliza un cap de printare Fujifilm (Diamtix Samba) care poate da o rezoluție de 1.200×1.200 dpi și care folosește o cerneală cu pigment pe bază de apă (cu tehnologie Rapic), oferind astfel imagini de înaltă definiție și putând satisface în același timp și normele de siguranță pentru ambalarea alimentelor. „Doar 2% dintre cele 50 de miliarde de pagini printate astăzi sunt făcute digital. Credem că acest lucru este datorat tehnologiei convenționale de print ca offset sau flexo, care a devenit atât de bună și de productivă încât digitalului îi este foarte greu să preia din volumul realizat de aceste tehnologii. Industria aștepta o soluție pentru printarea digitală industrială”, a spus Jason Oliver, vicepreședinte Heidelberg.
Directorul executiv Heidelberg, Gerold Linzbach, a adăugat: „Într-un timp record, Fujifilm și Heidelberg au reușit să dezvolte împreună prima presă industrială cu cerneală, cu adevărat digitală din lume. Parteneriatul nostru s-a bazat pe o evaluare a tehnologiei Fujifilm, și după doi ani de co-dezvoltare, rămânem convinși că am luat cea mai bună decizie și am ales cel mai bun partener”. Producătorii presei digitale afirmă că noua cerneală Fujifilm cu 7 culori (CMYK, portocaliu, verde și violet) împreună cu lacurile Heidelberg vor îmbunătăți considerabil sfera aplicațiilor din printul digital. Deocamdată nu există nicio presă Primefire 106 B1 pe piață, urmând să fie prezentată la drupa 2016. Prima instalare a sistemului pentru testări va avea loc către sfârșitul anului, iar acesta va fi disponibil pe piață începând cu 2017. Prețul și consumabilele necesare vor fi anunțate tot în cadrul târgului.

Similar Posts:

38 recommended
comments icon0 comments
0 notes
601 views
bookmark icon

Write a comment...