Default

Însănătoşire financiară pentru Heidelberg

• Bookmarks: 22611


La sfârşitul lui 2010, Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) a returnat înainte de scadenţă împrumutul KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau – Reconstruction Loan Corporation). Valoarea acestuia scăzuse sub 190 milioane de Euro, în urma plăţilor efectuate ulterior aportului de capital de anul trecut. Soldul de aproximativ 102 milioane de Euro a fost rambursat anticipat pe 30 decembrie, prin realizarea unor realocări financiare.

Creşterea de capital şi noile influxurilor financiare de anul trecut au permis Heidelberg să îşi micşoreze datoriile curente financiare de la 816 milioane de Euro la sfârşitul lui martie 2010, până la valoarea de 377 milioane la sfârşitul lunii septembrie a aceluiaşi an.

Creşterea de capital de 420 milioane de Euro din septembrie 2010 a stabilizat structura de capital a Heidelberg, reducând datoriile nete până la 243 milioane şi formând o bază solidă de capital propriu de aproximativ 830 milioane. Aceasta a dus la o restrângere a necesităţilor de finanţare, de la nivelul de 1,4 miliarde Euro, la mai puţin de 900 milioane în prezent. Finanţarea Heidelberg este acoperită în prezent de o linie de credit acordată şi garantată de Statul German şi un împrumut sindicalizat, din partea unui grup de bănci. Aceste două linii de credit au fost reduse până la valoarea de 445 milioane de Euro fiecare.

În vara lui 2009, Heidelberg încheiase un acord de finanţare până la jumătatea anului 2012, constând într-un împrumut de 300 milioane din partea KfW, un altul de 550 milioane Euro – acordat de către Guvernul Federal împreună cu Landurile Baden-Württemberg şi Brandenburg -, precum şi un credit sindicalizat din partea unor consorţii bancare, însumând alte 550 milioane.

(Sursa: Heidelberg)

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
611 views
bookmark icon

Write a comment...