Stiri

KBA este deschisă unei cooperării strânse cu competitorii săi germani

• Bookmarks: 21560


Potrivit ziarului german Börsen-Zeitung de sâmbătă, care citează pe prima pagină declarațiile lui Axel Kaufmann, Chief Financial Officer al KBA, producătorul german de sisteme de tipar ofset Koenig & Bauer AG ar putea fi deschis unei cooperări cu competitorii săi germani, după ce rivalul manroland AG a depus vineri, 25 noiembrie 2011, cererea de intrare în insolvență la tribunalul din Augsburg. În declarațiile făcute cotidianului financiar german, Kaufmann spune că industria tipografică „este mai competitivă decât oricare alta”, adăugând că firma Koenig & Bauer nu exclude legarea unei alianțe strânse cu colegii din domeniu.

„Koenig & Bauer ar avea multe de oferit, ceea ce face să nu excludem unele discuții sensibile,” a mai fost citat Kaufmann că ar fi declarat pentru Börsen-Zeitung.

Deschiderea KBA pentru o alianță cu competitorii săi germani a mai fost evocată anul acesta chiar de către Helge Hansen, fostul CEO al Koenig & Bauer AG, într-un interviu publicat pe 10 august de cotidianul Handelsblatt. În acel interviu, Hansen se declara în favoarea unei fuziuni cu manroland dar excludea o fuziune cu Heidelberg Druckmaschinen AG, datorită datoriilor foarte mari pe care le are Heidelberg, producătorul german numărul 1 în lume pe segmentul preselor de tipar plan.

 

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
560 views
bookmark icon

Write a comment...