Default

La seminarul orchestrat de Graphic Open Systems în iunie, Flexografia a dat recital în „Poiană”

• Bookmarks: 11777


Ce-i trebuie unui seminar orchestrat la câteva sute de kilometri de casă să te convingă să participi și să reușească să te țină în sala de conferințe pentru două zile? Vorbitori de marcă și prezentări captivante, teme de actualitate și nu în ultimul rând o organizare fără cusur, într-un loc de excepție, în care programul de desfășurare îmbină armonios profesionalismul și divertismentul. Chiar dacă acest gen de eveniment este o rara avis în peisajul poligrafic autohton, seminarul „Tiparul flexografic – Tehnologii noi pentru profit maxim” oferit de firma Graphic Open Systems (GOS) comunității din sectorul flexografic la început de iunie la Poiana Brașov este excepția care confirmă regula.

Prezentarea specialistul american Dan Pulling de la Esko Artwork

Pregătit cu meticulozitate de Sebastian și Adriana Boureanu, managerii furnizorului brașovean de soluții pentru industria flexografică GOS, timp de aproape șase luni, seminarul „Tiparul flexografic – Tehnologii noi pentru profit maxim” organizat pe 3 și 4 iunie la hotelul Alpin din Poiana Brașov a întrunit aprecieri la superlativ din partea tuturor participanților. De altfel, evenimentul a reușit să adune în sălile de conferințe ale hotelului de patru stele din „Poiană” peste 100 de participanți din flexografia națională – manageri și responsabili de producție din tipografiile de profil, distribuitori de echipamente și consumabile flexografice, dar și câțiva reprezentanți ai sectorului tipografic offset.

Sebastian Boureanu, directorul general Graphic Open Systems, organizatorul evenimentului

Interesul vădit manifestat de comunitatea tipografică pentru seminarul oferit de GOS a fost răsplătit de o organizare pe măsură, caracterizată de participanți ca una impecabilă, și de o serie de prezentări tehnice de cea mai înaltă ținută. De altfel, expunerile susținute de specialiștii străini invitați de Graphic Open Systems la Brașov au acoperit aproape întreaga zonă a producției flexo – de la pregătirea formei de tipar la imprimare și finisare.

Pe partea de soluții de prepress pentru producția flexo, seminarul a beneficiat de prezența specialiștilor de la Esko Artwork și DuPont, companii ale căror produse și servicii sunt distribuite de Graphic Open Systems în România. Aflați pe scena evenimentului imediat după debutul acestuia, vineri 3 iunie, din partea Esko au susținut prezentări doamna Jana Blazickova, Sales Manager Esko Artwork pentru Europa de Est; Dan Pulling, Digital Flexo Software Sales Specialist; și Ishu Khurana, Application Sales Manager. După prezentarea companiei belgiene și a produselor oferite de aceasta făcută de doamna Blazickova, specialistul american Dan Pulling a trecut în revistă portofoliul de soluții tehnologice Esko Artwork pentru sectorul flexografic, prezentarea punând accent pe funcțiile unice oferite de acestea. Într-o prezentare bine închegată și plină de detalii, Ishu Khurana, mezinul echipei Esko, a etalat auditoriului gama de aplicații software Esko Artwork pentru etichetele și ambalajele imprimate flexografic – HD Fexo, Inline UV. Studio. Expunerea lui Khurana a fost cu atât mai interesantă cu cât acesta și-a pigmentat prezentarea cu exemple reale, experimentate în activitatea sa anterioară de om de prepress.

Cel de-al doilea set de prezentări din topicul subiectelor de prepress al zilei de vineri au fost susținute de către specialiștii DuPont din segmentul flexo, domnii Hubert Steffan și Alexander Gantchev. Pe parcursul expunerilor, cei doi manageri de la DuPont au trecut în revistă atât istoria companiei, cât și o temă specializată, așa cum a fost prezentarea „DuPont – Viitorul în flexo: Cyrel Fast și Cyrel Round” despre soluții oferite de companie pentru segmentul pregătirii formei de tipar flexo. Subiectul a fost cu atât mai interesant cu cât, se știe, etapa de prepress constituie în flexografie un element critic, greu de stăpânit cu metodele obișnuite de pregătire a formei.

După încheierea sesiunii de prezentări a primei zile, gazdele de la Graphic Open Systems le-au oferit participanților o degustare de vinuri, eveniment al cărui amfitrion a fost un somelier profesionist. Momentul a constituit și un bun prilej pentru managerii din industria flexografică de a socializa și a schimba experiențe și păreri, la un pahar cu vin bun. Evenimentul central al serii a fost însă cina, a cărei organizare minuțioasă avea toate șansele de a concura chiar cu o nuntă în toată regula, așa cum au opinat mulți dintre participanți. Meniul bine ales, poate prea abundent, și muzica live oferită de rapsozii unei orchestre de lăutari locali au făcut deliciul invitaților. Ziua de vineri s-a încheiat târziu spre miezul nopții, după un chef pe cinste.

A doua zi de seminar a început în forță, încă de la prima oră a dimineții, prin sesiunea de demonstrații susținută de Ishu Khurana, cu tema „Esko Artwork – Aplicații software pentru etichete și ambalaje”. La finalul acesteia, participanții – în cea mai mare parte oameni din domeniul prepress-ului flexografic și nu numai – au dialogat cu Ishu Khurana și Jana Blazickova despre problemele specifice întâlnite de participanți în practica curentă, despre soluțiile Esko Artowork etc.

Un moment așteptat cu interes de participanți l-au reprezentat prezentările echipei de manageri ai fabricantului american de utilaje flexo Mark Andy. Pe parcursul a aproape două ore, la tribună s-au succedat Richard Holden (director executiv al Mark Andy pentru Europa), care a făcut o scurtă introducere a companiei americane, Tom Cavalco (Regional Sales Manager) – prezentarea acestuia expunând audienței gama de mașini de imprimare flexo „Performance Series” și capabilitățile acestora – și Oliver Jenstschke (Business Development Manager Europe) – tema prezentării acestuia abordând soluțiile de finisare oferite de Rotoflex, o companie deținută de Mark Andy.

După o scurtă pauză de cafea, participanții au avut prilejul să-l urmărească la scenă pe Avi Leibovici, Sales & Marketing Director al fabricantului israelian de sisteme de inspecție a calității AVT. La fel de interesantă ca și prezentările antevorbitorilor săi, expunerea directorului AVT s-a concentrat pe două teme, și anume, prima pe „Inspecția calității tiparului ca workflow”, iar cea de-a doua, pe „Managementul calității tiparului mid-web și wide-web”, ultima parte având loc după prezentarea echipei Comexi. Deja instalate pe câteva mașini de imprimare flexografică din România, soluțiile AVT de inspecție a tiparului au suscitat un real interes pentru seminariști.

Momentul de maxim interes al seminarului a avut loc spre încheierea evenimentului, cu ocazia prezentărilor susținute de oficialii de la Comexi Group – fabricant spaniol de talie mondială pentru utilaje de de imprimare flexografică, domnii Paolo Scola și Josep Maria Soler, temele acestora concentrându-se asupra mașinii de tipar flexo Comexi F4 și asupra managementului calității tiparului mid-web și wide-web. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, Josep Maria Soler (vicepreședinte de marketing și vânzări al Comexi Group) a fost aplaudat la scenă deschisă de participanți pe întreg parcursul unei alte prezentări – „Ambalajele flexibile încotro?” – grație stilului unic și spumos de a expune trendurile care se manifestă în industria flexografică mondială și realitățile domeniului.

Josep Maria Soler, vicepreședinte de marketing și vânzări al Comexi Group

De asemenea, sunt de amintit intervențiile benefice avute pe parcursul prezentărilor susținute de partenerii săi externi de către domnul Sebastian Boureanu, director general la Graphic Open Systems, unul dintre cei mai bine pregătiți oameni din industria flexografică românească.

Evaluat acum, la o distanță de mai bine de o lună, seminarul flexografic organizat de Graphic Open Systems la Poiana Brașov își dezvăluie adevărata valoare: profesionalism de top, organizare de excepție și inspirație în alegerea locului de desfășurare. Un eveniment rar, aproape unic în peisajul poligrafiei autohtone.

Similar Posts:

11 recommended
comments icon0 comments
0 notes
777 views
bookmark icon

Write a comment...