Stiri

Mimaki, demonstraţie de forţă la FESPA 2018

• Bookmarks: 19641


Compania japoneză şi-a propus să facă impresie la ediţia din acest an a FESPA, iar una dintre cele mai mari vedete ale standului va fi maşina de tipar 3D. Modelul 3DUJ-553, deja foarte bine primit de către piaţă, va putea fi văzut la lucru în standul societăţii. Lăudată de producător drept primul utilaj 3D capabil să producă 10 milioane culori, maşina imprimă şi tratează UV succesiv straturi de fotopolimer lichid pentru a crea modele unice, multiple sau componente.
Producător de top pe zonele de format mare inkjet şi tăiere, firma a anunţat că vine la cel mai mare eveniment european dedicat pieţei wide cu cele mai bune echipamente din portofoliu. Acestea sunt dedicate în special aplicaţiilor de sign, industrial, textil şi 3D. Mimaki va fi, de asemenea, printre cei mai importanţi participanţi la evenimentele speciale din cadrul expoziţiei, cum ar fi competiţia World Wrap Masters, Printeriors sau noua gală dedicată textilelor, Print Make Wear.
“FESPA este întotdeauna un show interesant, însă această ediţie se anunţă a fi cea mai bună de până acum”, a spus Ronald van den Broek, General Manager, Sales, Mimaki Europe. ”Acest eveniment reprezintă o important oportunitate pentru Mimaki să arate paleta largă de capacităţi pentru mai multe segmente ale industriei, iar noi vă promitem un adevărat spectacol. Respectând tema de la FESPA, <>, vrem să inspirăm vizitatorii într-un fel în care nu am făcut-o până acum, să-i facem parteneri cu Mimaki şi să le ducem afacerile la un nou nivel.”
Zona de sign
Navele amiral ale companiei pentru zona roll-to-roll şi pe bază de solvent UV LED vor fi şi ele prezente la FESPA. Vedeta în acest segment va fi modelul UCJV300. Lansată în septembrie anul trecut, aceasta reprezintă o maşină de top pentru tipărit şi tăiat cu costuri foarte mici şi cerneală cu uscare foarte rapidă, ce permite tiparul pe o gamă largă de materiale, precum film PET, textile şi medii sensibile la căldură. După succesul acestui produs, Mimaki a anunţat lansarea a încă unei serii de modele pe dimensiuni mai mici, UCJV300-75, UCJV300-107 şi UCJV300-130, care lucrează pe 80cm, 109cm şi, respectiv, 136cm.
Toate cele trei noi modele folosesc cerneluri certificate Greenguard Gold LUS-170, au funcţii ID Cut pentru operaţiuni de tăiere simplificate consecutive pe bază de coduri de bare şi oferă oportunitatea lucrului zi şi noapte pe 4 straturi, care permit designerilor să vină cu aplicaţii noi tip backlit.
Produse industriale
Pentru zona industrială, Mimaki vine cu toată gama de soluţii UV LED flatbed, de la modelele premiate în format A3 şi A2 până la maşina de format mare JFX200-2531, care poate printa pe dimensiuni până la 2,5 x 3,1. Foarte multe opţiuni vor putea fi văzute în execuţie la standul nipon, de la tipar pe suprafeţe la 360 până la operaţiuni tip print-and-cut în combinaţie cu maşini de tăiat. Pentru acestea, Mimaki va veni cu cel mai nou model de masă de tăiat flatbed, CF22-1225 şi cu o maşină de tăiat laser dezvoltată în colaborare cu Trotec.
Textile
Vizitatorii de la standul Mimaki vor putea vedea personal atât operaţiuni de sublimare, cât şi de tipar direct pe textile şi se vor putea inspira dintr-o gamă largă de mostre de ţesut. Una dintre cele mai interesante exponate va fi cu siguranţă maşina Tiger-1800B, robustul model de la Mimaki dedicate tiparului pe textile industrial în volum mare. Dezvoltat special pentru lucrul cu materiale textile şi de modă, modelul are o viteză de 385 mph, plus o rezistenţă şi o calitate a tiparului deosebite.
Un alt punct de interes va fi prezenţa celor de la Mimaki la evenimentul Print Make Wear, unde vor demonstra un flux de lucru complet automatizat pentru tiparul pe textile. Acest lucru va fi realizat cu ajutorul modelului Tx300P-1800. Cu capacitatea sa de a lucra dual, această imprimantă care tipăreşte direct pe textile poate încărca în acelaşi timp pigment pentru textile şi cerneală de sublimare, cee ace permite operatorului să lucreze foarte rapid pe o gamă variată de substraturi fără a avea nevoie să schimbe cernelurile.
“FESPA 2018 e un eveniment ce cu siguranţă nu trebuie ratat şi suntem foarte mândri să fim o parte importantă din el”, a conchis van den Broek. ”Va fi o oportunitate fantastică să le arătăm vizitatorilor cele mai recente tehnologii şi cele mai interesante aplicaţii pe care le oferă Mimaki. Puteţi să vă aşteptaţi la şi mai multe informaţii interesante de la noi pe măsură ce show-ul se apropie.”

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
641 views
bookmark icon

Write a comment...