Default

Noutati la Labelexpo America 2010

• Bookmarks: 18599


Intre 14 si 16 septembrie, la Chicago, Labelexpo America se va intoarce cu cea mai mare expozitie pentru industria etichetelor si decorarea produselor.

Trei zile, 400 de expozanti si 23 de conferinte – este, in cifre, ceea ce va asteapta la editia din 2010 a Labelexpo America.

Ca si in anii precedenti, Labelexpo America va avea o conferinta de inalt nivel, organizata in colaborare cu TLMI (Tag and Label Manufacturers Institute) – in acest an dezbaterile concentrandu-se pe utilizarea de noi tehnologii digitale si solutii, dar si pe problematica privind starea industriei si a pietei din America de Nord.

Vor fi comentarii ale editorilor de renume in industrie care vor dezvalui opiniile lor cu privire la procesul de recuperare care schimba industria, aratand care sunt cele mai bune piete in care sa investiti si cum cum sa generati vanzari.

Atelierele de lucru sunt un eveniment major pentru Labelexpo America 2010, avand loc intr-o zona dedicata, in hala F. Zona va cuprinde patru masini de tiparit de la Nilpeter care vor reprezenta HD Flexo, EFI care va reprezenta tiparul inkjet, HP care va reprezenta tiparul toner lichid si Xeikon, care va reprezenta tiparul cu toner. Un moderator neutru va conduce atelierele de lucru unde se va vedea fiecare masina pregatita sa produca acelasi job pe substraturi cu calitati identice.

In continuare va prezentam cateva din noutatile care vor fi prezentate la Chicago.

Producatorul danez Nilpeter prezinta cinci masini de tipar flexo – inclusiv FG-4200, noua dezvoltare a seriei FG de masini UV flexo de banda medie, cu latime de tipar de 420 mm. O versiune cu 8 culori va tipari in timpul expozitiei. Masina poate imprima pe materiale filmice, ceea ce permite prelucrarea unei varietati mari de etichete si ambalaje. Fiecare dintre unitatile de imprimare incorporeaza motoare servo duale si este dotata cu sleeve-uri usoare.

Nilpeter va lansa si noua masina FA-6, cu 558 mm latime de tipar, tintind in mod particular convertorii care, in numar tot mai mare, doresc sa le ofere marilor proprietari de branduri si contractorilor de ambalaje un produs complet – de la etichete la ambalaje. Masina integreaza atat uscatoare UV cat si cu aer cald.

Mark Andy va demonstra calitatile noii linii “Performance Series” prin modelul P7, expus in premiera pentru America de Nord. De asemenea, vor fi prezente echipamente din gama de produse Rotoflex si Comco. Linia “Performance Series”, care include modele de top P5 si P7, va fi extinsa cu modelul P3, ce va fi lansat pe piata in decembrie, la Labelexpo India.

De la lansarea anul trecut a liniei „Performance Series”, la Labelexpo Europa, Mark Andy a instalat mai mult de 30 de masini din gama amintita in toate zonele lumii, numai in SUA fiind instalate 18 echipamente.

Rotoflex, un brand al Mark Andy, va lansa noua versiune reproiectata si modernizata a slitter-ului Rotoflex Vericut, un utilaj modular de finisare destinat tiparului digital si tirajelor scurte. O alta noutate Rotoflex este sistemul de control Genesis, care ofera inspectie totala a etichetelor, functionalitate intuitiva, controlul extins al defectelor, o viteza de procesare de 300 de ori mai mare decat a predecesorului sau, detectarea avansata a etichetelor lipsa si a matrix-ului si compatibilitate totala cu datele vechiului sistem.

Achizitionat in ianuarie 2010, Arpeco si produsele sale de finisare au fost integrate brandului Rotoflex. Pentru prima data la Labelexpo America, masina de finisat Tracker Premier va fi expusa sub numele de Rotoflex.

Alphasonics, producatorul de masini de curatat cu ultrasunete, va expune pentru prima data in America noua serie de sisteme de spalat clisee flexografice si componente ale masinii de tipar – deja lansate cu succes anul trecut la Labelexpo Europa. Acestea se vor adauga binecunoscutelor sisteme de curatat role anilox.

Noutatea va fi sistemele „PC” si „PW” destinata spalarii cliseelor flexografice – sistemul spaland fara a intra in contact cu cliseul, ceea ce reduce posibilitatea deteriorarii formei de tipar. Seria „PC” este automata, spaland 80 de clisee pe ora intr-un ciclu continuu. Pentru cei care nu pot aloca suficient spatiu sistemului sofisticat „PC”, Alphasonics ofera sistemul semiautomat PW, mai mic si mai compact, care spala concomitent sase clisee.

Producatorul american de masini pentru prelucrarea foliei contractibile Karlville Development, va fi prezent cu seria de slittere UHS. Cele trei modele UHS-1300, UHS-1600 si UHS-1800 sunt create pentru a gestiona o gama larga de aplicatii, fiind utilate cu control al tensiunii via un motor AC vectorial.

Masinile includ un ecran tactil de tip PLC capabil sa stocheze multiple combinatii de formule si pozitii ale cutitelor. Viteza de productie maxima este 500 m/min iar diametrul miezului este de 3” sau 6”.

Avery Dennison va introduce la Labelexpo America mai multe tehnologii noi de etichetare, materiale si adezivi. Adresata categoriei bauturilor, Polyphane Fit este un film contractibil livrat in rola care ofera rate de micsorare de pana la 50 de procente permitand astfel managerilor de branduri si designerilor de ambalaje sa foloseasca o varietate mai larga de sticle conturate.

AVT – Producatorul israelian de sisteme de control pentru tipar, va prezenta impreuna cu subsidiara sa GMI o gama completa solutii de inspectie 100% automate, ca si a celor de asigurare a calitatii si a controlului de la distanta a cernelii, cu noi capabilitati pentru piata etichetelor si a masinilor de banda ingusta.

“iPrint cell phone” va fi o alta noutate la Labelexpo America, aplicatia permitandu-le clientilor tipografiei sa obtina informatii in timp real, direct pe iPhone, despre situatia comenzilor: stadiul productiei, informatiile despre calitate, date statistice si multe altele.

AVT va mai expune la stand si PrintVision/Helios II, un sistem dedicat integral inspectiei. Instalat pe sute de masini de tipar si rebobinatoare, PrintVision / Helios II este dedicat cresterii productivitatii, permitand o viteza de rulare mai mare. Sistemul are capacitatea sa emita alerte imediat ce identifica aparitia problemelor in tiparire, inregistrand fiecare defect de imprimare gasit.

Prati – producatorul italian de masini de taiat si rebobinat va expune la Labelexpo America masina Vegaplus destinata finisarii etichetelor tip brosura (booklet).

Lansata anul trecut, Vegaplus a castigat interesul industriilor farmaceutice, agro-chimice si alimentare. Conceputa special pentru etichete tip brosura, Vegaplus poate rula pe masini cu latimi de tipar de pana la 450 mm, permitand operatii de inspectie a etichetelor pre-imprimate, aplicarea etichetei tip brosura pe eticheta de baza, imprimare datelor variabile, laminare si stantare.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
599 views
bookmark icon

Write a comment...