Default

Profesioniștii Naroti Machinery în misiune la Everest

• Bookmarks: 32833


Sistem performant de lipire la cald adaptat pentru aproape orice tip de lucrare

Despre profesionalismul celor de la Naroti Machinery din Brașov cred că a auzit toată piața. Unii au și beneficiat de el, alții urmează. Ceea ce ne-a plăcut cel mai mult este faptul că oferă tehnologie și servicii de foarte bună calitate. Atât de bune încât nu este necesar service-ul, iar acest lucru spune totul despre ei. În plus, au reușit să obțină acordul câtorva zeci de producători importanți de echipamente pentru a le distribui în exclusivitate în România și au reușit să păstreze acest statut de-a lungul anilor. Ceea ce demonstrează că își fac foarte bine treaba.

Dan CĂLIN

În vizitele noastre pe la firmele din industrie i-am întâlnit pe specialiștii de la Naroti Machinery la Everest: Tipografia. Erau ocupați cu instalarea unui echipament nou într-un colț al halei impresionante. I-am lăsat să-și termine treaba și, după ce au realizat testele finale de verificare ale mașinii, au fost de acord să ne spună detaliile proiectului. „Acesta este un proiect pe care l-am realizat pentru domnul Abraham, care constă într-un sistem de lipire la cald fabricat de furnizorul nostru Zator din Italia. Domnia sa a dorit un sistem care să lipească pe aproape toate tipurile de materiale, începând de la carton duplex, laminat sau lăcuit UV și până la plastic. Noi i-am oferit soluția și apreciem că ne-a ales pentru acest proiect. Avem o colaborare de aproape 20 de ani cu Everest”, ne-a explicat Nicolae Romaniuc, Sales Manager la Naroti Machinery.
Proiectul nu a constat doar în livrarea unui echipament deoarece Naroti Machinery înseamnă mult mai mult decât atât. Înseamnă, inclusiv, crearea unor îmbunătățiri ale utilajelor. „L-am instalat, l-am pus în funcțiune și am făcut probe cu toate materialele posibile pentru realizarea unor cutii lipite la cald în trei puncte. Pe orice astfel de mașină există doar sistemul clasic de lipire la rece cu discuri. De aceea, trebuie să o adaptezi astfel încât să poți aduce capetele de lipire acolo unde își dorește clientul, în funcție de o lucrare sau alta. De aceea, am creat un sistem, un pod mobil, pe care îl putem integra perfect în orice mașină de lipit cutii și care oferă avantajul că pot fi mutate capetele de lipire oriunde este nevoie pe o lungime de 30-40 cm, stânga-dreapta, față-spate. În plus, sistemul lucrează la viteza mașinii. În felul acesta, echipamentul poate realiza o gamă diversă de produse cu tot felul de dimensiuni. L-am gândit astfel încât să nu incomodeze operatorul și să arate bine ca parte integrantă a mașinii.”
Acesta ar putea fi un avantaj competițional care îi convinge pe tipografi să aleagă Naroti Machinery. Dar nu este singurul. „Cred că ceea ce ne diferențiază de competitorii noștri este faptul că vindem sisteme de lipire la cald sau la rece pe care le putem integra pe toate tipurile de mașini, chiar și pe rotativele pe care Zator le-a instalat în Ungaria. Putem oferi chiar și unele de lipit cu latex (cauciuc natural) pentru cutii de pantofi, câteva fiind deja instalate în România. Ele sunt adaptate fiecărei mașini în parte. O zi durează măsurătorile precise la echipament, realizarea podului mobil și instalarea acestuia, iar o zi durează instructajul operatorilor și executarea tuturor testelor.”

Cine vrea să investească trebuie să fie pregătit din punct de vedere financiar
Se pare că acest proiect realizat pentru Everest va fi urmat în curând de încă unul mai important. „Nu este nici primul și nici ultimul proiect pe care îl avem cu Everest. Mai urmează unul care îi va ajuta pe cei de la Everest să facă diferența cu privire la plusvaloarea adusă produsului finit, un subiect sensibil în tipografiile noastre. Cred că orice echipament care ajută tipografiile să câștige timp și calitate este foarte util. Un exemplu este sistemul de lipit montat pe mașina de lipit cutii pe care l-am instalat la Everest și care nu are nevoie de curățare la finalul zilei și poate fi programat să pornească singur dimineață și să fie gata de lucru atunci când ajunge operatorul la serviciu. Avantajele sunt extraordinare.”
În ultimii ani se investește tot mai mult pe segmentul ambalajelor, poate și pentru că este unul care crește continuu. „Avem constant cereri la echipamentele pentru ambalaje. Însă este foarte important ca cei din domeniu să înțeleagă avantajele pe care le oferă aceste sisteme de lipit: scade foarte mult consumul de clei, este eliminată curățarea mașinii, operarea este foarte simplă. În plus, cheltuielile de instalare sunt suportate de noi, iar garanția este de 12 luni, plus perioada de post-garanție. Avem sisteme instalate în piață de mai mult de doi ani care nu au avut niciun fel de problemă, nefiind nevoie de service. Mai mult decât atât, panoul de control pentru sistemele de lipire la rece este în limba română, ne-am ocupat personal de acest lucru pentru a ajuta operatorul să nu greșească.”
Însă după ce înțeleg toate aceste lucruri mai este ceva. „Dacă vrei să rămâi competitiv pe piață trebuie să îți utilezi tipografia cu echipamente tot mai performante. Evoluția tehnologică este atât de rapidă încât problema numărul unu a investitorului din domeniul poligrafic este alegerea unei mașini fără riscul de a se perima înainte de amortizare. Această alegere trebuie să țină cont de specialiști. Un echipament, care de obicei reprezintă o investiție considerabilă, dacă nu este ales bine, poate să reprezinte un handicap pentru o firmă în plină dezvoltare. De asemenea, există și posibilitatea de a fi ales un echipament prea complex în raport cu posibilitățile personalului existent. În plus, cine dorește să investească în această direcție trebuie să fie pregătit din punct de vedere financiar. Mâna de lucru din România nu mai este foarte ieftină, angajatorul fiind nevoit să plătească taxe și impozite destul de mari pentru fiecare angajat. Însă cei care vor să cumpere tehnologie trebuie să analizeze toate aspectele pentru a reduce factorii de incertitudine. În majoritatea cazurilor, investiția mărește capacitatea de producție, câteodată într-o proporție importantă, și, de aceea, clientul trebuie să prevadă din timp problemele care pot apărea cu privire la costuri directe și indirecte, personal, spațiu etc.”, a încheiat Sales Managerul Naroti Machinery.

Similar Posts:

32 recommended
comments icon0 comments
0 notes
833 views
bookmark icon

Write a comment...