Default

Roland vrea să sprijine dorinţele industriei

• Bookmarks: 18424


Firma Mozaik Consulting, distribuitor oficial al brandului Roland DG în România, a primit vizita domnului Yasu Tanaka, senior manager al departamentului de Vânzări Internaţionale a companiei japoneze. Acesta, pe parcursul scurtei vizitei de lucru, a găsit timp să răspundă la câteva întrebări despre firmă şi prezenţa ei pe piaţa locală.

Ce părere aveţi despre România?

Yasu Tanaka: Este prima dată când vizitez ţara dumneavoastră. Sunt aici pentru a cunoaşte şi învăţa. Am convingerea că ţările din Europa de Est s-au dezvoltat foarte mult şi că acest proces va continua. Este o piaţă în plină dezvoltare, cu un potenţial mare. Pe de altă parte, văd foarte multă tradiţie şi creativitate în România. Roland întodeauna a sprijinit şi încurajat acest lucru! Brandul Roland se adresează, în esenţă, oamenilor creativi.

Cum este anul 2009 pentru Roland în comparaţie cu 2008?

Yasu Tanaka: În general simţim o scădere a vânzărilor cu 20-25%. Totuşi, lucrurile se schimbă de la lună la lună. Compania a fost cel mai mult afectată de criza monetară. Cum exporturile constituie 80% din vânzări şi moneda europeană a suferit o scădere drastică pe pieţele internaţionale, am decis să scădem exporturile către partenerii noştrii, în majoritatea lor vânzările făcându-se din stocurile existente la dealeri. În rest… business as usual.

Cum au fost întâmpinate pe piaţa globală ultimele produse Roland, imprimanta RS-540, RS-640, respectiv – Cutter-printerul UV LEC-300?

Yasu Tanaka: Ambele au fost foarte bine primite. Imprimanta RS-640 este îndrăgită din cauza raportului foarte bun dintre preţ şi calitate, fiind un echipament care s-a vândut în număr mare. Cutter-Printerul LEC-300, câştigătoare a mai multor premii de specialitate, a fost repede îndrăgită de producătorii de etichete şi ambalaje. La fel, unele aplicaţii industriale au adus rezultate foarte bune. Căutăm să mărim gama de lăţime disponibilă pentru printarea UV. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute cu aceste echipamente. Pieţele din America de Sud şi Europa ne-au furnizat surprize plăcute.

Când vor fi lansate produse noi?

Yasu Tanaka: În toamnă vă vom prezenta noutăţile, dar pentru mai multe detalii va trebui să aşteptaţi! (zâmbeşte)

În ce direcţie va merge Roland în viitor?

Yasu Tanaka: Succesul fi rmei noastre este în industria de semnalistică şi piaţa printurilor de mari dimensiuni, producţia de etichete, industria auto etc. Este greu să satisfaci nevoile consumatorilor industriali. Standardele se schimbă. Noi vrem să întâmpinăm şi să sprijinim dorinţele industriei. Acesta este visul nostru.

Aveţi un mesaj pentru consumatorii Roland din România?

Yasu Tanaka: În primul rând mulţumim pentru sprijinul şi încrederea acordată. Apreciem faptul că folosiţi echipamentele noastre. Relaţiile de comunicare vor deveni din ce în ce mai strânse cu dumneavoastră în viitor.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
424 views
bookmark icon

Write a comment...