Joi 10 februarie 2011 a avut loc la hotelul Novotel din București conferinţa de promovare iniţială a proiectului CRIPT, proiect strategic finanţat din fondul social european, al cărui beneficiar este Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.
Proiectul are ca obiectiv general actualizarea ofertei calificărilor profesionale, a standardelor de pregătire profesională şi a programelor şcolare pentru învăţământul profesional şi tehnic din sistemul naţional de învătământ preuniversitar, are o durată de 36 de luni (iulie 2010-iunie 2013) şi un buget de 20.430.424 lei.
Cu această ocazie, în prezența domnului ministru Daniel Petru Funeriu, a reprezentanţilor inspectoratelor şcolare din ţară şi din Bucureşti, a reprezentanţilor agenţilor economici şi ai comitetelor sectoriale au fost prezentate: obiectivele proiectului, activităţile majore, rezultatele aşteptate, grupul ţintă, site-ul proiectului.
În cadrul proiectului vor fi revizuite şi actualizate şi calificările din domeniul tehnicilor poligrafice, precum şi standardele de pregătire profesională şi curriculum aferente, un deziderat dorit de întreaga industrie tipografică din România. De altfel, un prim pas în această direcție l-a constituit iniţiativa începută în anul 2009 de către Colegiul Tehnic Media împreună cu reprezentanți ai industriei tipografice – tipografii și fabricanți de echipamente tipografice și consumabile, din care-i amintim pe: Radu Pavel (Heidelberg Druckmaschinen România), Dan Teodorescu (manroland România), Karoly Racz (Siko România – agent KBA), Titi Amzăr (Print Magazin), Adreea Agili (Euro Top Grafix), Constanța Papahagi, Mirela Marica (ATT) și alții.
La eveniment a participat și doamna Mariana Violeta Ciobanu, director al Colegiului Tehnic Media (expert pe termen lung în cadrul proiectului și cea care va coordona activităţile pentru domeniile tehnici poligrafice şi producţie media), reprezentanţi ai industriei tipografice, din care o amintim pe doamna Mirela Marica de la ATT, precum și echipa Print Magazin din partea presei de specialitate.
Proiectul va demara printr-o analiză a calificărilor şi a curriculum-ului actual în vederea identificării elementelor care necesită schimbare, precum şi cu revizuirea Nomenclatorului Calificărilor profesionale pentru care se asigură formare iniţială în învăţământul profesional şi tehnic în vederea corelării acestuia cu COR.
Mai multe detalii despre acest proiect veți putea citi în numărul viitor al Print Magazin.
Pentru a vizualiza la o scara mai mare imaginile atașate acestei știri, click pe fotografia din dreapta titlului și folosiți săgețile din lateral pentru a naviga.
(Foto și video: Mircea Enăchescu/Colegiul Tehnic Media)
Similar Posts:
- Colegiul Tehnic „Media” a început dialogul cu industria pentru revizuirea sistemului de învățământ tipografic
- Interviu cu Maria Valeanu, director general Augusta Papier, la Digital Print & Sign
- Interviu cu Bogdan Vasilescu, director general Grup Transilvae, la Digital Print & Sign
- Interviu cu Otto Danko, Director Executiv Mozaik Consulting, la Digital Print & Sign
- Interviu cu Ioan Balasa, General Manager Mons Medius Consulting, la Digital Print & Sign 2010