Analiza

Soluții contemporane de amenajare pentru restaurantul unui hotel renumit din Mykonos

• Bookmarks: 12485


Punctul de maxim interes al restaurantului hotelului Mykonos Grace din Grecia este tavanul spectacular, conceput de un renumit fashion designer prin soluții de îmbinare a suportului textil cu elemente de iluminat.

Mykonos Grace este un boutique hotel listat de Conde Nast în topul celor mai bune hoteluri din lume. Pentru redecorarea întregului spațiu al hotelului, proprietarii au contractat serviciile firmei de arhitectură Divercity. Aceasta a colaborat, la rândul său, cu designerul Myrto Dramountani, care, după ce a imaginat noul concept de amenajare, a cooptat firma engleză Fabric Ahitecture pentru furnizarea unui material textil special, obținut din ţesătură de fibră de silicon. În acord cu spiritul insulei ce găzduiește boutique hotelul, restaurantul Grace are o înfățișare care atrage atenția turiștilor.

Tavanul, punctul cel mai spectaculos al spațiului, este realizat complet din panouri de material textil, amplasate pe o ramă uşoară din metal și suspendate cu ajutorul unor cabluri. Materialul textil folosit a fost perforat cu laserul, pentru se obține un model de vafelă.

Structura rezultată este rezistentă la tensiune, păstrându-și forma nealterată. Materialul folosit este 100% reciclabil, ignifug şi uşor de întreţinut. Sistemele de iluminat de culoare albastră, instalate deasupra panourilor textile, conferă ansamblului atmosfera unei vederi din adâncul oceanului, ca și când raze rarefiate de lumină ar trece printr-un năvod.

Similar Posts:

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
485 views
bookmark icon

Write a comment...