Analiza

Ţesătură imprimabilă rezistentă la foc

• Bookmarks: 19446


Compania britanică Urban Storm a lansat un substrat imprimabil care asigură un nivel ridicat de siguranţă în caz de incendiu.

,,Este o piaţă cu potenţial imens, însă trecută cu vederea” a afirmat Sam Cook, directorul Urban Storm. ,, Percepţia generală este că un substrat încadrat în clasa zero este greu accesibil datorită preţului ridicat. Totuşi, este nevoie de substraturi care să îndeplinească cerinţele legale de rezistenţă la incendii, de aceea compania a lansat gama economică, Ecoflex”, a mai precizat Cook.

Ecoflex este o ţesătură din fibră de sticlă tratată cu un coating de polimer non-toxic şi încadrată în clasa zero în ceea ce priveşte rezistenţa la foc.

Aplicaţiile la care se pretează acest material includ aproape orice tip de printuri indoor pentru hoteluri, săli de conferinţe şi expoziţii, retail, spitale sau alte spaţii publice. Sunt deosebit de utile în aplicaţiile situate la înălţime, deoarece în cazul unui incendiu în urma arderii, dintr-un poster standard ar cădea material topit peste persoanele din zonă.

Preţul actual al produsului se situează la 4 lire/metrul pătrat, fiind comparabil cu preţul unui material standard şi o treime din costurile plătite pentru un material tratat să reziste la incendii.
Reprezentanţii companiei susţin că beneficiile unice reprezentate de respectarea standardelor de sănătate şi siguranţă le permite să afirme că acesta este materialul viitorului.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
446 views
bookmark icon

Write a comment...