Stiri

UPM închide fabrica de hârtie Myllykoski din Finlanda

• Bookmarks: 25527


Producătorul de hârtie UPM a anunţat la începutul lunii noiembrie că va închide până la sfârşitul anului 2011 recent achiziţionata fabrică Myllykoski, măsură care va conduce la concedierea a aproape 400 de angajaţi. Gigantul finlandez din domeniul celulozei şi hârtiei a achiziţionat în luna august a acestui an afacerea deţinută de rivalului său Myllykoski Oyj şi pe cele ale subsidiarei Rhein Papier GmbH, proces care a aşteptat avizul forurilor competente încă din decembrie 2010. Estimată la o valoare de piaţă de cca 900 milioane de euro, afacerea Myllykoski a adus în portofoliul UPM un număr de 6 fabrici specializate în producţia hârtiei pentru publicaţii, acestea având o capacitate anuală de 2,8 milioane de tone.

La scurt timp după finalizarea achiziţiei, UPM a anunţat planuri de tăiere a 1,3 milioane de tone din capacitatea sa europeană de producere a hârtiei.

În comunicatul remisei presei pe 3 noiembrie, UPM a declarat că, în urma reexaminării situaţiei făcută împreună cu sindicatele, a fost imposibil să se găsească un mod de îndeplinire a cerinţele comerciale care să justifice continuarea operaţiunilor la Myllykoski.

Luna trecută, UPM a anunţat o scădere a profitului planificat.

 

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
527 views
bookmark icon

Write a comment...