Stiri

UPM a finalizat cumpărarea Myllykoski

• Bookmarks: 27514


UPM anunță că a finalizat pe 1 august achiziționarea afacerii deținute de fabricantul de hârtie Myllykoski Oyj împreunuă cu Rhein Papier GmbH (companii numite „Myllykoski” în cele ce urmează), în urma aprobării tranzacției de către organismele de reglementare ale Comisiei UE pe 13 iulie 2011. Grupul Myllykoski Oyj și Rhein Papier GmbH este compus din șapte fabrici de hârtie pentru publicații situate în Germania, Finlanda și Statele Unite, capacitatea de producție anuală fiind de 2,8 milioane de tone de hârtie. Tranzacția include, de asemenea, și participațiunea de 0,8% deținută de Myllykoski Oyj la producătorul finlandez de energie Pohjolan Voima Oy. Valoare de piață a tuturor afacerilor Myllykoski a fost estimată la cca. 900 milioane de Euro. Intenția UPM de a achiziționa Myllykoski a fost lansată în luna decembrie a anului trecut.

Fabrica de hârtie UPM Kymi din Kouvola, sudul Finlandei, la 140 km nord-est de Helsinki.

„UPM a fost foarte hotărât să-și pună în aplicare strategia pe termen lung de a fi lider de cost în industria europeană a hârtiei și un lider mondial pe piața hârtiei pentru publicații. Consolidarea și restructurarea sunt cea mai bună cale de a aduce îmbunătățiri fundamentale în ceea ce privește eficiența costurilor și pentru a genera valoare în afacerea cu hârtie. Poziția noastră de lider al industriei ne permite să facem o schimbare radicală pentru profitabilitatea afacerii noastre cu hârtie,” a declară Jussi Pesonen, președinte și CEO al UPM (în imaginea de mai jos).

„Încă de la începutul anului, UPM și Myllykoski au lucrat împreună pentru a pregăti planul acestei integrări. Cooperarea și planificarea inițială au fost la un nivel foarte profesionist și au progresat într-un spirit bun. Pe parcursul acestui proces ni s-a confirmat pe deplin valoarea tranzacției,” a mai adăugat președintele Pesonen.

În cifre, afacerea noului grup format după achiziționarea Myllykoski Corporation de către UPM, arată după cum urmează:

• 14.500 de angajați – din care 12.000 provin de la UPM și 2.500 de la Myllykoski;

• Vânzări de 7,6 miliarde de Euro în anul 2010 (6,3 miliarde realizate de UPM și 1,3 miliarde de către Myllykoski);

• O capacitatea de producție anuală de 14 milioane de tone de hârtie – 11,2 milioane de tone produse de fabricile UPM, la care se adaugă 2,8 milioane de tone ale fabricilor Myllykoski;

• 25 de fabrici de hârtie: 8 în Finlanda, 8 în Germania, 3 în Franța, 2 în Marea Britanie, 1 în Austria 1, 2 în SUA și 1 în China – din care 19 fabrici ale UPM plus 6 ale Myllykoski.

Acțiunile UPM sunt listate la Bursa de Valori din Helsinki, capitala Finlandei.

M-real Corporation, lider global în fabricarea hârtiei și cartonului care face parte din Grupul Metsaliitto, a anunțat la începutul lunii iulie că a ajuns la o înțelegerea cu UPM-Kymmene Corporation pentru a ceda participațiunea sa de 35% pe care o deține la Myllykoski Paper. Potrivit informațiilor M-real, tranzacția va avea un impact pozitiv, de circa 10,5 milioane de Euro, asupra lichidităților companiei.

(Sursă: UPM)

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
514 views
bookmark icon

Write a comment...