Stiri

Vareo Perfect Binder, soluţia perfectă pentru tiraje de un singur exemplar

• Bookmarks: 30574


Noua maşină de broşat Vareo creată şi pentru tipar digital şi pentru offset a trecut cu brio toate testele făcute în spaţiile de producţie ale primilor clienţi Muller Martini care au folosit-o.

Muller Martini Vareo, care oferă flexibilitate maximă graţie unor performanţe mecanice de până la 1350 cicluri pe oră, reprezintă un pas major înainte în producţia de coperţi. Această maşină este prima la care fiecare dintre cele trei cleme are propriul servomotor şi fiecare clemă este comandată individual. Acest lucru înseamnă că fiecare pas din producţie poate fi individualizat în funcţie de produsul dat. „Folosind Vareo, putem alinia coperta perfect pe cotor, lucru care îmbunătăţeşte semnificativ calitatea broşurilor”, a declarat Reto Thomann, Managing Director, W. Thomann AG din Ebikon, explicând avantajul tehnologic major pe care îl oferă noua maşină de broşat.

Cu o lună în urmă, afacerea sa de familie a fost prima legătorie din Elveţia care a comandat Vareo, ale cărei tehnologii pentru fiecare clemă combină avantajele prelucrării continue şi discontinue în aceeaşi maşină pentru prima dată. Fiecare etapă din procesare are loc exact atunci când trebuie, pentru a se asigura calitatea maximă pentru fiecare produs final, de exemplu, timpi de trecere optimizaţi sau timpi de prelucrare a coperţii mai lungi, în vreme ce performanţa totală rămâne maximă.

Acest lucru este foarte important pentru W. Thomann AG din două motive: în primul rând, compania produce lucrări de tipar digital într-un singur exemplar zilnic. În al doilea rând, este vorba de o companie specializată pe produse de nişă de înaltă calitate de mărimi mici şi mari, care au deseori flaps. „Mulţumită  controlului automatizat pentru mărime şi grosime, Vareo poate fi pregătită pentru lucrare sau schimbată pentru alta foarte rapid, lucru foarte util nouă, cu tirajele noastre scurte şi numeroase”, a mai spus Reto Thomann, caracterizându-şi cea mai nouă investiţie.

Vorbitorul a fost impresionat, în cuvintele sale, de excelenta cooperare cu Muller Martini în faza de proiectare şi implementare şi este foarte mulţumit de calitatea produselor finale. „Am făcut teste cu produse ce aveau o grosime de doar 0,5 mm, cu 1,5 mm mai subţiri decât la maşina noastră de broşat mai veche, lucru care a dus la o calitate superbă graţie sistemului de aplicare a adezivului pe cotor cu duze PUR. Pentru noi în  special, acesta este un lucru foarte important, deoarece producem foarte multe broşuri subţiri pentru clienţii noştri.” Reto Thomann precizează că mai există un criteriu cheie când vine vorba de asigurarea unei calităţi înalte constant.  „Monitorizarea aplicării de adeziv pentru cotorul cărţii asigură faptul că pe parcursul unei lucrări toate broşurile sunt produse cu o limită de toleranţă definită individual.”

Similar Posts:

30 recommended
comments icon0 comments
0 notes
574 views
bookmark icon

Write a comment...