Default

Xerox a lansat în România primul multifuncţional cu cerneală solidă

• Bookmarks: 16438


Tehnologia revoluţionară a echipamentelor Xerox din seria ColorQube 9200 cu cerneală solidă reduce costul imprimării color cu până la 62%, scade rezuduurile cu până la 90% şi permite alimentarea cu cerneală chiar şi în timpul imprimării.

În ianuarie, producărul american Xerox a lansat în România primul multifuncţional, format A3, de mare viteză cu cerneală solidă. Seria ColorQube 9200 poate reduce semnificativ impactul asupra mediului şi costurile imprimării color, fără a afecta calitatea imaginii imprimate.

Echipamentele din seria ColorQube 9200 include trei modele diferite (9201, 9202, 9203) care tipăresc, scanează şi copiază documente cu viteze de la 38 ppm la 85 ppm. Tehnologia bazată pe cerneală solidă este folosită de Xerox de peste optsprezece ani, iar acum a fost reproiectată pentru a obţine viteze şi volume de imprimare mai ridicate.

„Seria Xerox ColorQube 9200 este însoţită de un nou plan de costuri, care permite analiza cantităţii de culoare de pe fiecare pagină a documentului imprimat”, spune Victor Tătaru, Office Solutions Marketing Manager, Xerox România şi Republica Moldova.

Cerneala solidă utilizată de ColorQube nu are cartuş, nu este toxică, iar forma acesteia permite alimentarea uşoară. „Avantajele de sustenabilitate pe care le oferă seria de multifuncţionale Xerox ColorQube 9200 nu pot fi egalate de niciun alt echipament la momentul actual”, continuă Victor Tătaru.

Consumul de energie este şi el redus, un studiu efectuat de universitatea americană Rochester Institute of Technology (RIT) arătând că multifuncţionalele ColorQube 9200 utilizează cu până la 9% mai puţină energie pentru un întreg ciclu de viaţă şi produc cu 10% mai puţine gaze cu efect de seră decât imprimantele laser din aceeaşi clasă.

În plus, cerneala poate fi alimentată în fante speciale chiar în timpul imprimării. O singură încărcare cu cerneală solidă poate oferi o autonomie pe fiecare culoare de până la 55.000 de pagini (5% acoperire). De asemenea, multifuncţionalele sunt echipate cu un ecran tactil intuitiv, care oferă acces la diferite opţiuni şi redă tutoriale video pentru a ajuta utilizatorii. Astfel intervenţiile din parte specialiştilor IT sunt minime.

Preţul recomandat al echipamentelor Xerox ColorQube 9200 începe de la 14.960 USD fără TVA şi diferă în funcţie de configuraţie. Acestea pot fi achiziţionate de la partenerii de distribuţie ai Xerox România.

(sursa: Xerox România)

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
438 views
bookmark icon

Write a comment...