Stiri

2017 vine cu surprize de la Canon.

• Bookmarks: 8531


foto: Pierre-Olivier Esteban, European TDS/DGS marketing director la Canon Europe.

 

Canon a dezvaluit cateva detalii despre noua tehnologie UVgel despre care se spune ca va transforma formatul super-lat din rola, pregatind astfel piata pentru o noua gama de echipamente, programate pentru lansare in primavara anului viitor.

Producatorul a prezentat detalii privind o noua cerneala polimerizabila UV care se transforma imediat in gel la contactul cu materialul. Aceasta va sta la baza unei noi game de imprimante super-format din rola, ce va fi lansata la inceputul anului 2017. Primul va fi un model de inalta productivitate de 64”, cel mai probabil cel mai mic din gama.

Am considerat ca exista un decalaj pe piata care nu este adresat de imprimantele existente,” a afirmat Pierre-Olivier Esteban, European TDS/DGS marketing director la Canon Europe.

Vedem imprimante pentru volume mici de 64” intre 20,000€ si 30,000€ bazate pe tehnologii eco-solvent si latex, dar apoi, mai sus in ceea ce priveste pretul si productivitatea nu este nimic pana nu ajungi la sisteme latex si UV cu productivitate mare, de obicei cu latime mai mare de 64” si cu un pret mult mai mare,” a explicat dumnealui.

Vedem furnizori de servicii de imprimare cumparand mai multe echipamente deoarece nu-si permit sa cumpere produsele din gamele superioare, care sunt adeseori prea mari, de asemenea. Vrem sa oferim ceva care este mult mai accesibil dar de asemenea mult mai productiv decat ceea ce exista.

Echipamentele vor incorpora tehnologia de imprimare de ultima generatie cu capete de imprimare piezoelectrice de la Canon, adaptata pentru a se potrivi cu noua cerneala UVgel. Sistemul foloseste esantionare acustica pentru a monitoriza performanta duzelor in timp real, in timp ce sistemul de curing LED UV functioneaza fara a aplica deloc caldura substratului, ceea ce inseamna ca sunt compatibile materiale foarte subtiri si sensibile la caldura.

Sistemul de polimerizare LED UV opereaza independent de sistemul de imprimare, fapt despre care Esteban a spus ca a asigurat pulverizare identica  pentru fiecare picatura si a asigurat un mai bun control al acuratetei si marimii.Noile echipamente, dezvoltate de echipa Canon Océ, vor fi destinate cu preponderenta pietelor de semnalistica si decoratiuni interioare – cei ce tiparesc aproximativ 10,000 m2 pe an – si Esteban a afirmat ca, deoarece nu este aplicata caldura la suprafata materialului, apar oportunitati pentru o multitudine substraturi care nu au fost folosite in piata traditionala de semnalistica si afisaje.

Exista limitari inerente la tehnologiile pe baza de apa, in ceea ce priveste uscarea si viteza. Aceasta tehnologie UVgel va permite oamenilor sa imprime de 2-4 ori mai rapid decat acei furnizori de servicii de imprimare cu costuri de functionare intr-adevar competitive,” a adaugat Esteban.

Producatorul sustine ca dispersia de cerneala ultra-subtire rezulta in consum redus, care ar putea reduce costurile de imprimare cu pana la 40%, comparativ cu imprimarea eco-solvent si latex.Conform declaratiei lui Esteban, Canon a facut acum anuntul pentru a oferi pietei timp de pregatire.

Oamenii ne asociaza cu imprimante flatbed UV si imprimarea fotografica de exemplu, dar piata de outdoor este o zona in care nu am fost prezenti pana acum, asa ca dorim ca ei sa se ridice si sa ne remarce.

Intram intr-o piata care nu ne-a asteptat sa ne alaturam petrecerii. Este o piata consacrata si dorim sa cream expunere, aceasta nu vine peste noapte. Trebuie sa pregatim piata si sa cream notorietate brandului.

Noua tehnologie Uvgel va fi lansata in cadrul evenimentelor organizate pentru reselleri si clienti de-a lungul Europei in acest an si echipamentele vor intra in teste cu clientii anul urmator intr-o locatie apropiata de parcul de tehnologii Océ din Olanda, conform afirmatiilor lui Esteban.

Vrem sa profitam de lunile ce urmeaza pentru a intelege toate aceste substraturi si aplicatii pentru a putea oferi cu adevarat valoare adaugata atunci cand vom lansa.

Credem cu adevarat ca aceasta piata este pregatita. Piata creste, volumele cresc si piata ne spune ca este nevoie de timp de raspuns mai rapid si de printuri care nu necesita timp pentru uscare si consideram ca oferim acest lucru cu un produs ce schimba jocul prin aceasta tehnologie revolutionara.

In Romania, Grup Transilvae va promova noua tehnologie Canon.Pentru informatii suplimentare, contactati echipa Grup Transilvae: Tel.: +40-744.502.225| E-mail: sales@transilvae.ro

Similar Posts:

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
531 views
bookmark icon

Write a comment...