Analiza

Breaking news în lumea imprimării: HP anunță prima serie de echipamente de imprimare latex pe rigid și o cerneală latex albă

• Bookmarks: 48676


La ISA Sign Expo, HP a prezentat pentru prima dată Latex R, prima tehnologie latex de la HP capabilă să tipărească pe medii flexibile sau rigide cu cerneală Latex HP. Seria HP Latex R introduce cele mai vibrante culori în lumea tiparului pe suport rigid şi semnalează un nou început în ceea ce priveşte opţiunile de tipar cu alb cu lansarea concomitentă a HP Latex White Ink.

Echipată cu un set singular de cerneală cu şase culori, tehnologia seriei HP Latex R oferă calitate fără precedent la viteză mare şi reprezintă prima tehnologie latex cu adevărat hibridă care aduce tehnologia recunoscută a HP din mediul flexibil în cel rigid.

Seria HP Latex R vine cu o calitate deosebită pentru o gamă largă de suporturi flexibile precum plăci de spumă, PVC, carton, polipropilenă, plastic, aluminiu, lemn sau sticlă, printre altele. Spre deosebire de tehnologia de tipar UV, care crează un strat gros ce acoperă tot materialul şi are nevoie de timp de uscare, cernelurile bazate pe apă de la HP păstrează felul cum se simt la atingere şi cum arată substratul şi oferă un tipar fără miros, care este sigur şi pentru mediu, şi pentru operator.
“Seria Latex R de la HP se remarcă prin faptul că stabileşte noi standarde în industrie în materie de calitate şi pentru că permite furnizorilor de servicii de print calitate extraordinară pe medii flexibile sau rigide. Clienţii noştri îşi pot extinde oferta cu noi aplicaţii de valoare mare şi în acelaşi timp să deschidă o uşă nouă către idei creative noi şi concepte pentru sign şi display care le oferă clienţilor mai mult”, a spus Joan Perez Pericot, Graphic Solutions Business, HP.

Rezolvând una dintre cele mai mari provocări din industria poligrafică, White Latex Ink de la HP are un sistem inovator care recirculă cerneala albă între sistemul de livrare a cernelii şi capul de print pentru a preveni sedimentarea acesteia. Are, de asemenea, un sistem unic de stocare care o agită automat atunci când cerneala nu este folosită pentru a minimaliza rebuturile. Pentru prima dată, sistemul inovator HP Latex White Ink produce o culoare cu adevărat alba, care nu se îngălbeneşte în timp, aşa cum fac cernelurile UV, susţine producătorul într-un comunicat de presă.

Thom Brown, Chief Inkologist la HP, a spus: “Cerneala albă a reprezentat dintotdeauna o problemă pentru industria noastră. În mod normal, pentru aceasta se folosesc particule de pigment mai mari şi mai grele, care de multe ori înfundă capetele de print sau mixture opacă se separă şi se precipită pe fundul rezervorului de cerneală. Până acum, soluţia cea mai la îndemână era să agiţi rezervoarele fizic. Prin investiţia HP în inovaţie chimică şi inginerească, soluţia cu cerneală albă HP Latex R reprezintă o adevărată revoluţie în industrie.”

Seria HP Latex R va fi disponibilă în cursul trimestrului 3 al anului 2018, iar lansarea se va desfășura în luna mai la FESPA din Berlin, Germania.

Echipamentele de imprimare Hewlett Packard sunt distribuite în România de Grup Transilvae

Similar Posts:

48 recommended
comments icon0 comments
0 notes
676 views
bookmark icon

Write a comment...