Default

Seria HP Latex 300 a putut fi testată de români înaintea vizitatorilor de la Fespa

• Bookmarks: 20434


Dan Călin

 

HP şi distribuitorul său în România pentru această categorie de produse, Grup Transilvae, au lansat o generaţie nouă de imprimante – seria HP Latex 300. Ea a fost creată pentru cei care doresc să-şi dezvolte capacitatea de producţie şi portofoliul de aplicaţii oferite clienţilor, construind și un mediu de producţie optimizat şi mai sănătos. Având la bază cerneala pe bază de apă HP Latex, aflată la cea de-a treia generaţie, seria 300 vine este dedicată celor care fac producţie la tiraje mici, oferindu-le posibilitatea de a gestiona în mod eficient mai multe aplicaţii indoor şi outdoor cu durabilitate şi calitate a imaginii îmbunătăţite.

„Furnizorii de servicii de imprimare de dimensiune mică şi medie sunt puşi în faţa provocării de a adresa simultan mai multe aplicaţii pentru a ajunge la mai mulţi clienţi, dar şi de a reduce costurile şi spaţiul de producţie în acelaşi timp. Susţinută de tehnologia dovedită HP Latex, nouă serie HP Latex 300 se adresează acestor nevoi cu o calitate durabilă şi o operare facilă, ajutând clienţii să depăşească limitele aplicaţiilor şi să stabilească un avantaj competitiv”, susține Stephen Nigro, Senior Vice President Inkjet & Graphics Business la HP.

Lansată în 2008, tehnologia HP Latex a consacrat o nouă categorie de produse, cu peste 19.000 de unităţi vândute în toată lumea. Noua serie de imprimante oferă o gamă de preţuri, dimensiuni şi niveluri de producţie menite să corespundă atât cerinţelor clienţilor cu magazine mici de semnalistică, cât şi tipografiilor cu volume mai mari. În plus, cernelurile HP Latex 831 oferă o rezistenţă la zgâriere comparabilă cu cele hard-solvent pe bannere PVC şi vinil, în timp ce HP Latex Optimizer permite obţinerea unei calităţi înalte la viteze mari. De asemenea, această cerneală contribuie la asigurarea unui mediu de lucru mai sănătos, cu printuri fără miros care ies din imprimantă complet uscate, gata pentru finisare şi livrare.

 

Cele trei imprimante din seria nouă

HP Latex 310 este o imprimantă de 1,37 de m concepută pentru operarea facilă în spaţii mici, fiind un model compact, cu încărcare a mediei din faţă pentru maximizarea zonei de producţie. Optimizat pentru HP Latex 310 şi 330, software-ul RIP SAi FlexiPRINT HP Basic Edition este oferit la pachet cu imprimantele.

HP Latex 330 este o imprimantă de 1,63 de m care combină versatilitatea aplicaţiilor cu preţul accesibil, permite manipularea de role mai mari şi mai grele, precum şi imprimarea la viteze de până la 50 de mp/oră.

HP Latex 360 este o imprimantă de 1,63 de m recomandată pentru volume mai mari. Ea tipăreşte la viteze de până la 91 de mp/oră şi sporeşte versatilitatea aplicaţiilor cu ajutorul unui colector de cerneală pentru textile poroase. Ea permite și alinierea automată faţă-verso pentru imprimarea bannerelor dublă-faţă.

Seria HP Latex 300 este disponibilă în România începând din data de 5 mai 2014, fiind deja vândute trei în țara noastră. De aceea, Grup Transilvae a organizat în showroom-ul său din București demonstraţii pe modelele HP Latex 310 şi HP Latex 360. Astfel, în data de 8 mai 2014, tipografii români au avut ocazia de vedea și a testa în premieră noile imprimante cu două săptămâni înainte de prezentarea oficială a acestora la Fespa 2014.

 

„Generația nouă rezolvă orice probleme ar fi avut până acum imprimantele HP Latex, dar aduce și multe îmbunătățiri. De exemplu, are o rezistență la zgâriere comparabilă cu hardsolventul, caracteristică unică în acest moment în piață. În plus, gama de materiale pe care poți imprima este atât de mare încât practic poți printa pe orice, iar aderența cernelii este mult mai mare. Un alt avantaj este acela că au fost reduse substanțial costurile de imprimare. Lățimea de print este și ea mai mare. Mai mult decât atât pot fi imprimate materiale textile temporale la cost bun și la o calitate ridicată. Pentru a putea face diferența în piață ca tipograf, ai nevoie de imprimante care să poată face aplicații noi și produse cu valoare adăugată mare. Iar această serie nouă îți permite să faci ceea ce nu poți realiza cu alte imprimante, rămânând la alegerea și imaginația clientului la ce vrea să o folosească. Am vândut deja trei astfel de echipamente și preconizăm că cei care au un HP Latex mai vechi se vor retehnologiza apelând la noua serie”, Bogdan Vasilescu, director general Grup Transilvae.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
434 views
bookmark icon

Write a comment...