Default

Adobe a lansat Creative Suite (CS) 5

• Bookmarks: 20514


Adobe a lansat luni 12 aprilie ultima versiune a colecţiei sale de aplicaţii software Creative Suite, CS5, care include o serie de îmbunătăţiri pentru industria grafică.

Conform declaraţiilor dezvoltatorului american de software, upgrade-ul colecţiei CS5 va începe să fie disponibil pe piaţă în aproximativ o lună, permiţându-le profesioniştilor din creaţie să “lucreze mai repede şi cu o mai mare precizie”.

Având mai mult de 250 de funcţii noi, CS5 a reuşit să integreze mai mult de trei duzine din solicitările specifice ale utilizatorilor.

Un câştig esenţial pentru productivitate este oferit de extinderea suportului nativ pe 64 de biţi pentru aplicaţiile After Effects, Premiere Pro şi Photoshop, fapt care le va permite utilizatorilor să lucreze de 10 ori mai repede în cazul imaginilor cu rezoluţie mare, declară Adobe.

Pentru Adobe Photoshop CS5 Extended, accelerarea grafică oferită de Graphics Processing Unit permite, de asemenea, operaţii mai rapide pentru cropping, colour picking şi lucrul cu instrumente precum pensula, în timp ce tehnologia de selecţie Truer Edge oferă selecţii de mare precizie şi mai rapide. Despre această funcţie, Adobe a declarat că tehnologia Truer Edge face mai rapidă selecţia elementelor complexe oferind o detectare îmbunătăţită a contururilor şi o mascare mai precisă a unor subiecte precum părul. Vezi imaginea “Masca in Photoshop CS5.JPG”.

“Decontaminarea automată a culorii vă ajută să eliminaţi culoarea fundalului din jurul mărginilor unei selecţii, rezultatul fiind o compoziţie fără diferenţe de contur atunci când plasaţi subiectele selectate pe fundaluri noi,” spune Adobe.

În acelaşi timp, ultima versiunea a Photoshop include noi preset-ări pentru imaginile alb-negru, revizuiri ale instrumentelor de pictură şi o gamă largă de îmbunătăţiri pentru workflow, îmbunătăţiri operate de Adobe la cererea utilizatorilor. Photoshop CS5 Extended conţine de asemenea o serie de funcţii pentru extrudarea 3D, denumite Adobe Repousse, care permit conversia în 3D a selecţiilor, textelor, path-urilor şi maştilor de layer-e, beneficiind de o plajă diversă de controale pentru materiale, lumină etc.

Adobe Photoshop CS5 include şi plugin-ul Camera Raw 6, care suportă peste 275 de modele de camere fotografice, conţinând şi multe dintre funcţiile îmbunătăţite văzute la Adobe Photoshop Lightroom 3 beta. Aceasta include un update pentru funcţia de reducere a zgomotului pentru crominanţă şi luminanţă, abilitatea de a imita granulaţia filmului fotografic şi algoritmi de sharpeninig îmbunătăţiţi.

Adobe InDesign CS5 incorporează unul dintre cele mai solicitate funcţii de către utilizatori din orice upgrade Creative Suite: abilitatea de a lucra cu multiple pagini de dimensiuni diferite şi orientare în acelaşi document InDesign. Funcţia le va permite utilizatorilor să lucreze un layout complet pentru o revistă şi o lucrare pentru un proiect de materiale promoţionale, să spune o broşură, având dimensiuni diferite, în acelaşi document.

În acelaşi timp, InDesign CS5 va beneficia de tehnologia pe 64 de biţi permiţându-le utilizatorilor să exporte documente mari ca PDF, în timp ce vor continua să lucreze la alte proiecte.

CS5 include deasemenea funcţii care îmbunătăţesc care ajută la crearea conţinutului cross-media, precum noul generator de text din Flash Professional care are capabilitatea de a recunoaşte şi a folosi parametrii formatării textelor create în InDesign, inclusiv a blocurilor de text legate între ele.

Preţurile aproximative anunţate de Adobe pentru noile variantele de pachete ale CS5 sunt: Creative Suite 5 Master Collection 3.507 Euro, inclusiv TVA, (preţ pentru upgrade începând de la 1.200 Euro); Adobe Creative Suite 5 Design Premium, 2.300 Euro, inclusiv TVA, (preţ pentru upgrade începând de la 785 Euro).

Pentru a vizualiza la o dimensiune mai mare ferestrele de dialog pentru plugin-ul Camera Raw 6.0 şi pentru cea a funcţiei de mascare, clik pe logoul Adobe de lângă titlul articolului.

Capturi de ecran furnizate de Adobe Systems Inc.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
514 views
bookmark icon

Write a comment...