Stiri

Canon țintește locul întâi

• Bookmarks: 22467


Canon, cel de-al treilea expozant ca mărime de la ediția 2012 a Drupa are prima apariție publică a companiei de la achiziția Océ, tranzacție care a fost finalizată la începutul acestui an. Proaspăt intrat în funcția de președinte al diviziilor Canon pentru Europa, Orientul Apropiat și Africa, domnul Rokus van Iperen, a declarat la conferința de presă organizată la drupa în standul Canon pe 4 mai 2012 că prin unirea celor două companii și combinarea avantajelor acestora, Canon va deveni liderul piețelor pe care activează.

Rokus van Iperen este primul președinte non-japonez care ocupă această funcție la Canon pe zonele amintite, o afacere care depășește cifra de 13 miliarde de Euro.

Cea mai mare parte a integrării Océ în Canon urmează să se realizeze până la sfarșitul anului, compania însumând acum aproape 20.000 de angajați.

În standul Canon, cel de-al treilea ca mărime de la drupa 2012, compania japoneză prezintă produse din portofoliile Canon și Océ, aici regăsindu-se cea mai largă gamă de produse și soluții pentru domeniul imprimării.

Cu aproape o sută de soluții prezentate, standul Canon se dorește o sursă de inspirație pentru vizitatori, prezentând aproape o sută de aplicații preluate de la clienții Canon. Standul este împărțit în zone pe diferite domenii: foto, cu o gamă largă de aparate de fotografiere, filmare și imprimare; displayuri și signalistică, unde sunt prezentate soluțiile Canon și Océ pentru mare lat; tipar comercial, unde vizitatorii își pot configura propria campanie de promovare; tipar comercial industrial, care prezintă capabilitățile de personalizare a materialelor tranzacționale și promoționale de mare volum precum și tiparul de carte, ziare și alte publicații tiărite la scară industrială; imprimare in-house cu soluții pentru companiile ce au nevoie de diverse tipărituri realizate intern; dezvoltare de afaceri, unde clienții și potențialii clienți Canon sunt consiliați pentru a asigura succesul afaceriilor lor; precum și zona unde sunt prezentate serviciile tehnice oferite de Canon.

Canon prezinta la drupa și o serie de soluțiile noi bazate pe tehnologii inovatoare:

Noul stacker de mare capacitate care extinde capabilitățile de finisare a gamelor de produse Canon imagePRESS C7010VPS și Canon imagePRESS C7010VP;

Noua imprimantă pentru afișe destinate segmentului Point-of-Sale este Océ ColorWave 650, un echipament capabil să tipărească 155 de formate A1 pe diverse suporturi, uscarea fiind instantanee;

Ultimele produse din gamele Océ ColorStream și JetStream sunt entry-level-ul Océ ColorStream 3200 și mașina de mare viteza Océ ColorStream 3900, care se alătură lui Océ ColorStream 3700 pentru piața tiparului tranzacțional;

Mașina de tipar inkjet cu alimentare din rolă Océ JetStream 4300, imprimă la o viteză de 200 de metri/minut în policromie, sistemul permițând producerea unu spectru larg de lucrări cum ar fi cărțile, revistele, ziare și documente tranzacționale în tiraje mici și medii;

Prin conceptul „Project Velocity” vizitatorii standului Canon au ocazia să vadă viitorul imprimării de format lat. Această imprimantă de mare viteză combină tehnologia inkjet de la Memjet cu fluxurile de lucru Océ, fiind capabilă să imprime până la 500 de coli color A0 pe oră. Ca idee, echipamentul este capabil să tipărească echivalentul înălțimii turnului Eiffel în doar o jumătate de oră. Având încorporate, printre altele, un sistem de alimentare cu substrat imprimabil bazate pe 6 role – sistem care exista deja exista la modelele Océ ColorWave 600 și 650, Velocity are cinci capete de imprimare care lucrează simultan, depunând peste 3 milioane de picături de cerneală pe secundă, la o lațime de 106 cm.

În plus, pentru furnizorii de servicii tipografice, Canon a venit la drupa 2012 cu o nouă cercetare de piață realizată în rândul cumpăratorilor finali de materiale tipărite intitulat „Privește imaginea de ansamblu – cum văd clienții tăi valoarea printului tiparului” ale cărui foarte interesante concluzii le veți putea citi în numărul următor al revistei Print Magazin.

David Preskett (în imaginea de deasupra), directorul pentru Europa al diviziei de imprimare profesională a întărit spusele domnului Rokus van Iperen accentuând că firma „Canon investește pentru a fi numărul unu.”

Pe viitor Canon intenționează își lărgească gama de produse, extinzându-se și în noi domenii de activitate, precum cele ale echipamentelor medicale și roboticii.

 

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
467 views
bookmark icon

Write a comment...