Stiri

Care sunt cele mai vândute titluri la automatele de cărți de la metrou

• Bookmarks: 24 • Comments: 2916


Trei distribuitoare automate de cărți sunt instalate în stațiile de metrou bucureștene, iar până la sfârșitul lunii iulie, numărul acestora va ajunge la opt. Deocamdată, sunt singurele automate de cărți instalate în România.

 „Lucrările despre viața părintelui Arsenie Boca, povestirile cu Suleyman Magnificul, dar și alte titluri despre cum să te lași de fumat, rețete de mâncăruri sau cursurile practice de limba engleză sunt printre cele mai solicitate de cumpărătorii din stațiile de metrou care folosesc automatele dedicate”, spune unul din administratorii firmei Dac Revolution, societate care administrează aparatele de distribuție de carte.

Automatele de cărți instalate în stațiile de metrou Unirii, Piața Victoriei și Crângași sunt deocamdată singurele din țară. Ideea instalării unor astfel de automate la București i-a venit administratorului de la Dac Revolution după ce a văzut cum funcționează acestea în unele țări asiatice.

„Fiul meu a văzut în Asia astfel de automate de cărți și așa a ajuns să le instaleze și la metroul bucureștean. Am înființat societatea în februarie 2012, iar din octombrie automatele au început să funcționeze”, potrivit administratorului Dac Revolution.

Distribuitoarele automate pentru cărți sunt importate în România de Alcor Invest 2000 (partener FAS International), companie specializată în distribuirea automatelor (vending).

„Conceputul de distribuitor automat de cărți, precum cele pe care le vedeți instalate acum în stațiile de metrou, a fost dezvoltat  pe platforma  automatelor de snack & food din gama Fast. Noi le importăm din Italia, țara care este numărul 1 în Europa în vending, și echipa noastră de tehnicieni le adaptează pentru a putea distribui cărți, CD-uri, accesorii GSM etc.”, potrivit directorului de marketing de la Alcor Invest 2000, Adrian Neagu.

(Materialul complet pe această temă poate fi citit în ediția tipărită a Print Magazin numărul 41.)

Similar Posts:

24 recommended
comments icon2 comments
2 notes
916 views
bookmark icon

One thought on “Care sunt cele mai vândute titluri la automatele de cărți de la metrou

    Write a comment...