Interviu

Obiectivul nostru este să fim pe short-list-ul fiecărui doritor de echipamente CNC

• Bookmarks: 24495


Marian Batala este executive manager la Pentavalence, distribuitorul oficial în România al echipamentelor CNC produse de compania engleză AXYZ. Într-un interval mai mic de doi ani a reușit să plaseze echipamentele pe care le distribuie în topul preferințelor producătorilor din România.

Câte modele sunt disponibile în gama de echipamente AXYZ pe care le distribuiți în România? Care este cel mai vândut model?
Oferim modele personalizate în funcție de aplicație, dimensiuni sau nivelul de accesorizare al echipamentului. Din punctul de vedere al dimensiunilor, sunt disponibile echipamente cu lățimi cuprinse între 1,5 – 3m și lungimi între 1,5 -10m, toate acestea funcționând pe una, două sau trei axe. AXYZ nu vrea să limiteze posibilitățile de comandă prin promovarea unui anumit model și de aceea nu există un stoc de utilaje. Cu toate acestea termenul de livrare este destul de scurt: 8 săptămâni pentru orice model.

Care au fost rezultatele participarii la Print&Sign? Până la aceasta dată câte contracte ați încheiat?
Am prezentat o aplcație – Intelligent Cutting System pentru plăci rigide și semirigide – care a fost foarte apreciată. Dar mult mai atractiv pentru noi a fost să aflăm direct de la vizitatori despre unele aplicații foarte interesante pentru care putem furniza soluții. Nu am semnat deocamdată niciun contract și nici nu ne așteptam la așa ceva, pentru că achiziționarea unui asemenea utilaj nu se face într-o zi. Cine vrea să-și cumpere un utilaj trebuie să studieze variantele oferite de fiecare furnizor, termenul de garanție, condițiile de service și existența pieselor de schimb, software, etc.

Nu în ultimul rând, cumpărătorii de echipamente CNC vor sa vadă cum funcționează echipamentul în condițiile aplicației sale. De aceea, îndemnăm pe oricine să ne contacteze și să ceară o probă de taiere a materialului pe care vrea sa-l prelucreze.

Câte echipamente AXYZ sunt instalate în România?
Nu avem informatii certe despre câte mașini AXYZ sunt instalate, pentru că unele au fost achiziționate de la firme de producție din străinatate, însă acordăm service și suport tehnic oricui deține un utilaj AXYZ.

Care este cel mai important competitor în acest moment?
Nu vreau să fac astfel de comparații pentru că nu avem toate datele, dar având în vedere aplicațiile și soluțiile pe care AXYZ le dezvoltă, nu suntem un „follower”. Știu că în România sunt multe utilaje din China si că acestea înregistrează o cerere destul de crescută datorită prtețurilor. Pentru noi este important ca cineva care vrea să cumpere un CNC să consulte oferta noastră. Dacă nu-l cumpară pe primul de la noi din cauza prețului, îl înțelegem, însă ne dorim ca al doilea sa fie un AXYZ.

Aveți posibilitatea de a oferi un sistem de finanțare pe care să îl susțineți împreună cu producătorul?
În general producatorii oferă utilaje, know-how, service, și mai puțin sisteme de finanțare. Putem să facem acest lucru doar în condiții foarte speciale și nu este cel mai puternic punct al nostru. Încurajăm însă un sistem de buy-back care să sprijine finanțarea pe care o acordă băncile sau firmele de leasing.

Comercializați și echipamente second-hand produse de AXYZ?
Deocamdată nu am oferit spre vânzare echipamente second-hand, dar dacă unul dintre clienții noștri vrea să-și înlocuiască utilajul cu un alt utilaj AXYZ, putem să-l achiziționam, să-l reparăm dacă este cazul și să-l revindem apoi, bineînțeles, cu garanție.

Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
495 views
bookmark icon

Write a comment...