Analiza

Cel mai ieftin sistem de scanare 3D, DAVID-laserscanner, este disponibil în România

• Bookmarks: 14742


DAVID-laserscanner este acum disponibil şi în România. Dispozitivul este unul semi-profesional, de tip educaţional, care permite scanarea de obiecte 3D fără contact.

Preţul foarte mic, dar şi utilizarea uşoară recomandă sistemul 3D DAVID drept produsul ideal pentru studiul 3D în cadrul universităţilor (studenţi, cercetători etc.), însă şi pentru utilizatorii individuali (artişti plastici, designeri, animatori 3D etc.) sau pentru micile laboratoare de digitizare (muzeografi, specialişti în inginerie, proiectanţi 3D).

Accesibilitatea soluţiei şi posibilitatea de a „îmbunătăţi” abilităţile de scanare 3D prin dispozitive adiţionale (motor stepper, cameră web mai performantă etc.) sunt avantaje  majore atât pentru pasionaţii de tehnologie 3D,  cât şi pentru domeniul educaţional.

Pachetul conţine toate elementele necesare pentru a crea propriul scanner 3D: o cameră web de 2 Megapixeli cu stand, un modul laser Clasa 1, panouri de calibrare (pentru 3 dimensiuni de obiecte diferite) şi o aplicaţie software 3D cu interfaţă uşor de folosit.

Procesul de scanare se realizează extrem de simplu, prin plimbarea manuală a razei laser pe suprafaţa obiectului, precum o pensulă. Scannerul 3D David-laserscanner va genera imediat un model 3D în computer, captând detalii ale suprafeţei cu o acurateţe de 0,2 mm.

Rezultatele pot fi salvate şi folosite în formate standard (OBJ, STL, PLY) pentru diferite utilizări: animaţii pe calculator, jocuri, medii 3D virtuale, prezentări de produs, lucrări de artă sau arheologie.

„Sistemul reprezintă o soluţie pentru amatorii de scanare 3D, de tipul do-it-yourself, care oferă posibilitatea iniţierii şi studiului în domeniul 3D. DAVID permite obţinerea unor rezultate de o acurateţe medie pentru obiectele de dimensiuni medii (5-25 cm), fiind util în proiectele educaţionale sau de tip hobby. Totul, la un preţ extrem de mic, de numai 390 euro, fără TVA”, a declarat Dumitru Cristian, Director General al Z SPOT MEDIA, distribuitorul oficial al DAVID în România.

Pentru scanarea 3D a unor obiecte mai mari sau pentru obţinerea unei acurateţe superioare (de maximum 0,12 mm), aplicaţia DAVID poate fi folosită în combinaţie cu o cameră de înaltă rezoluţie şi cu un laser mai puternic. Aplicaţia include funcţia David-Shapefusion, pentru îmbinarea scanărilor multiple ce au fost realizate din diferite direcţii ale senzorului în scopul obţinerii unui model 360º complet texturat.

Sistemul de scanare 3D DAVID-laserscanner este distribuit în România exclusiv prin Z SPOT MEDIA, companie specializată în furnizarea de soluţii profesionale de scanare, digitizare, copiere şi printare. Printre mărcile distribuite de companie se numără i2s, Konika Minolta, Atiz (scannere pentru digitizare carte), Colortrac (scannere pentru format mare), Canon, HP, Xerox (printare-scanare-copiere A1, A0), etc.

Mai multe informaţii : 0214205093, office@zspotmedia.ro sau pe site-ul http://www.david-laserscanner.com.

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
742 views
bookmark icon

Write a comment...