Default

Cupa Tipografilor, o nouă provocare

• Bookmarks: 12847


După succesul repurtat anul trecut, Agressione Group, cel mai mare comerciant de hârtie din România, organizează şi în acest an Cupa Tipografilor Agressione la fotbal – faza pe București. Cea de-a doua ediţie a Cupei Tipografilor Agressione va avea loc la Complexul Cultural Studenţesc Tei din Bucureşti, în două sâmbete consecutive: 28 mai şi 4 iunie 2011. În prima sâmbătă vor avea loc meciurile pentru faza grupelor, iar în cea de-a doua partidele contând pentru sferturile, semifinalele şi finalele competiţiei. De asemenea, trebuie amintit că, la cea de-a doua ediție a Cupei, listei de parteneri ai competiţiei – precum Sappi, Torraspapel și Printman -, li s-au adăugat și firmele Grup Tico Romania, SIKO Romania şi Euroexpo Trade Fairs.

Faţă de anul trecut, când au jucat 16 formaţii, la această ediţie s-au înscris mai multe echipe reprezentând 24 de firme din domeniul tipografic. Tragerea la sorţi a avut loc la sfârşitul lunii aprilie, în Complexul Cultural Studenţesc Tei, în organizarea Agressione Group şi cu sprijinul revistei Print Magazin, partener al turneului de fotbal al tipografilor bucureșteni. La eveniment au participat și o parte a reprezentanților echipelor înscrise în competiție și ai partenerilor, din care amintim tipografiile Amma Print, Best Print, CNI Coresi, Everest, Grup Tico, Printman, Pro Reclama, Inform Lycos, Romkuvert, Nova Libris.

Cine cu cine joacă?

Tragerea la sorţi a adus cu sine grupe echilibrate din punct de vedere valoric, primele echipe extrase fiind cele ale capilor de serie ai grupelor, nimenii alții decât liderii clasamentului ediției de anul trecut. Astfel, componenţa grupelor este următoarea:

GRUPA A:

1. Romkuvert

2. Display Grup

3. Regia Autonomă Monitorul Oficial (RAMO)

GRUPA B:

1. Bestprint

2. Amma Print

3. SILKAT

GRUPA C:

1. Imprimeriile Gutenberg

2. Inform Lykos

3. Eurobusiness

GRUPA D:

1. Pro Reclama

2. Nova Libris

3. Romprint

GRUPA E:

1. Coprint

2. Inkorporate Print

3. Printman

GRUPA F:

1. Tipografia Everest

2. Grup Tico Romania

3. Sothis Print

GRUPA G:

1. Visual Promotion

2. Pro Editura şi Tipografia

3. Agressione Group

Grupa H:

1. CNI Coresi

2. Tipografia Real

3. Master Print Super Offset

La prima vedere cele mai echilibrate grupe sunt „F” şi „G”, unde Tipografia Everest şi Grup Tico Romania, pe de o parte, şi Visual Promotion şi Pro Editura şi Tipografia sunt favorite pentru calificarea în sferturi. Pot apărea, însă, şi surprize, mai ales că mingea este rotundă, jucătorii nu sunt profesionişti (teoretic – sic!), iar aranjamente nu prea se pot face ca în liga lui Mitică!

Ce aşteptăm de la ediţia a II-a a Cupei?

În deschiderea tragerii la sorți a grupelor, domnul Ovidiu Lăpuște (în stânga imaginii de mai sus), șeful filialei din București a Agressione Group a spus: „Ne bucurăm că am putut organiza anul trecut o competiției care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor tipografiilor bucureștene participante. Pentru că prima ediție a Cupei Tipografilor a avut succes și datorită interesului pe care l-au manifestat și alte tipografii bucureștene, ne-am străduit ca anul acesta să organizăm un turneu care să aducă în teren mai multe echipe – numărul acestora ridicându-se pentru această ediție la 24, față de 16 câte au fost anul trecut. De asemenea, am reușit să mobilizăm mai mulți parteneri care să susțină evenimentul. Pe această cale le mulțumesc în numele Agressione Group partenerilor tradiționali Sappi, Torraspapel și Printman precum și celor noi – Group Tico, Euroexpo Trade Fairs și Siko România. Am încredere că anul acesta turneul va fi mult mai antrenant, spectatorii mai numeroși și, mai ales, că vremea va ține cu noi.”

Redactorul-şef al revistei Print Magazin, Titi Amzăr, a declarat, cu ocazia tragerii la sorţi, că această competiţie „este un demers foarte bun, mai ales pentru angajaţi, care pun suflet în joc”. „S-a simţit nevoia de organizarea unei astfel de competiţii fotbalistice. Din păcate, cei din breasla tipografilor nu prea se întâlnesc, iar un asemenea eveniment este un foarte bun prilej în acest sens”, a mai spus Titi Amzăr. El a povestit, pe scurt, cum s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei Tipografilor în organizarea Agressione Group, cea din 2010, nutriind speranţa că „anul acesta va fi organizată o ediţie mult mai bună”.

Regulamentul de joc

Competiţia va fi organizată pe parcursul a două zile de sâmbătă, în datele de 28 mai şi 4 iunie, pe terenuri reduse ca dimensiuni. Turneul va alinia la start 24 de echipe repartizate în 8 grupe. Se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două echipe clasate în grupe vor accede în sferturile de finală.

Criteriile de clasament pentru promovarea în sferturi sunt, în ordine:

1. Numărul mai mare de puncte acumulate în grupă;

2. La număr egal de puncte contează rezultatul direct;

3. Orice meci încheiat la egalitate în grupe va fi urmat de câte trei lovituri de departajare pentru fiecare echipă. Cele două echipe vor primi în clasament câte un punct fiecare, iar dacă la sfârşitul grupei cele două echipe se vor afla la egalitate de puncte, va fi clasată superior echipa care a câştigat la penaltyuri;

4. Dacă 3 echipe se află la egalitate de puncte se face un miniclasament între acestea, ţinându-se cont de meciurile directe;

5. Golaverajul general în grupă;

6. La egalitate de golaveraj general promovează echipa care a înscris mai multe goluri;

7. Dacă echipele aflate la egalitate au marcat acelaşi număr de goluri, se va trage la sorţi echipa promovată în sferturi.

Sferturile, semifinalele şi finalele se vor juca în sistem eliminatoriu. În caz de egalitate în sistem eliminatoriu se vor executa câte 3 lovituri de departajare.

Jocurile vor fi formate din două reprize a câte 15 minute fiecare. Partidele vor fi conduse de arbitri autorizaţi. Echipele vor fi formate din cinci jucători de câmp şi un portar.

Ce a fost anul trecut?

În 2010, turneul de fotbal a fost câştigat de echipa “Imprimeriilor Gutenberg”, la acesta participând 16 formaţii.

Desfăşurată pe 30 mai şi 6 iunie, competiţia a fost organizată tot de Agressione Group, cel mai mare comerciant de hârtie din România, în parteneriat cu revista Print Magazin, producătorul de hârtie Sappi, distribuitorul de echipamente şi consumabile tipografice Printman şi Adidas.

În finală au jucat “Imprimeriile Gutenberg” şi Tipografia “Everest”, “Gutenberg” învingând cu scorul de 5-3 în urma loviturilor de departajare. În finala mică, Best Print a învins cu 5-2 Visual Promotion.

Nu trebuie uitate două premii importante acordate de organizatori jucătorilor fruntaşi: golgeterul şi cel mai bun portar. Deţinătorul titlului de golgeter este Ursu Aurelian (Everest), cu 18 goluri. Onorific, a mai fost premiat, tot pentru golurile marcate, şi jucătorul Gicu Malancu (Best Print), cu 14 goluri. Titlul de cel mai bun portar i-a fost atribuit lui Ionuţ Tudorache (Gutenberg), onorific fiind premiat şi Jean Costache, portarul echipei Everest.

Pentru a descărca schema de calificare și regulamentul turneului, click aici.

Pentru vizualiza fotografiile la o dimensiune mai mare, click pe imaginea din dreapta titlului și folosiți săgețile din lateral pentru navigare.

Similar Posts:

12 recommended
comments icon0 comments
0 notes
847 views
bookmark icon

Write a comment...