Default

Favoritele s-au calificat fără emoţii în faza grupelor Cupei Tipografilor Agressione la Fotbal

• Bookmarks: 14504


Cea de-a doua ediţie a Cupei Tipografilor la fotbal, a cărei primă parte a avut loc sâmbătă, 28 mai, pe terenurile din Complexul Studenţesc Tei Bucureşti, şi la care au participat echipe reprezentând 24 de firme din industria tipografică, a avut de toate: meciuri viu disputate, goluri multe, pasiune, spirit de competiţie, arbitri, mingi de Champions League, galerii zgomotoase, descalificarea unei formaţii participante, neprezentarea alteia, lovituri de departajare, etc. De asemenea, n-a lipsit berea rece pusă gratuit la dispoziția jucătorilor și suporterilor de către organizatorul competiției…

De semnalat, după această primă fază a competiţiei, că echipele favorite s-au calificat mai departe. Astfel, în optimile de finală care se vor desfăşura sâmbătă 4 iunie 2011 vor avea loc meciurile:

R.A. Monitorul Oficial – Master Print

Best Print – Imprimeria Naţională

Gutenberg – Sothis Print

Pro Reclama – Coprint

Printman – Nova Libris

Tipografia Everest – Inform Lykos

Universul Juridic – Amma Print

C.N.I. Coresi – Display Grup

Echipele învingătoare se vor califica mai departe în sferturi, semifinale şi finala mică şi mare, meciuri care vor avea loc tot sâmbăta viitoare.

Vremea a ţinut cu participanţii la competiţie, dar şi cu susţinătorii acestora, partidele desfăşurându-se sub razele darnice ale soarelui.

După succesul repurtat în 2010 la prima ediţie a Cupei, Agressione Group, cel mai mare comerciant de hârtie din România, a organizat şi în acest an fără reproşuri competiţia fotbalistică a tipografilor. Organizatorii s-au pregătit exemplar, de la tricouri şi mingi de calitate pentru participanţi, la goarne şi bere pentru fani.

Adrian Murăruș (primul din stânga) de la Paper & Board Alliance a adus și la a doua ediție a Cupei doua branduri de hârtie Sappi importante ca sponsori – Magno și Tauro. În dreapta imaginii, Mihai Volintiru de la Amma Print.

La turneu am remarcat și prezența „finanțatoriilor” echipelor – patroni ai celor mai importante tipografii bucureștene -, veniți ca jucători sau doar să-și încurajeze echipele alături de galerii. Astfel, la ora de debut a turneului, când s-a disputat și derbyul Amma Print – Best Print, în tribune și-au făcut apariția patronii celor două tipografii, Mihai Volintiru, respectiv Ionuț Florescu. De asemenea, la terenuri au fost prezenți și Gigi Nicolae de la Sothis Print și Dan Abraham, patronul tipografiei Everest. După cum ne așteptam, și domnul Adrian Murăruș, reprezentantul sponsorilor Sappi și Tauro, a zăbovit preț de câteva ceasuri să admire jocul tipografilor bucureșteni.

Partide aprig disputate

Poate cea mai interesantă şi echilibrată partidă a fost cea dintre tipografiile Everest şi Sothis, în care cei de la Sothis au câştigat pe ultima sută de metri, deşi Everest – vicecampioana de anul trecut -, era favorită. Sothis a condus cu 1-0 şi 2-0 prin golurile marcate de Daniel Cristea şi Alin Niţă, practicând un joc combinativ şi foarte agresiv în sensul bun al cuvântului. Everest s-a trezit din letargie şi a reuşit egalarea prin Sorin Bărăciţiu şi Anca Gheorghiu. Cu puţin înainte de pauză, Everest a preluat conducerea printr-un gol de la distanţă marcat de Mihai Calotescu. Siguri pe ei, cei de la Everest au reuşit după pauză să mai marcheze o dată prin Aurelian Ursu, distanţându-se la două goluri, 4-2 fiind scorul în acel moment. Sothis nu a depus însă armele, având câteva mari ocazii, dar şi o bară. În doar două minute, Alin Niţă a egalat la patru, reuşind două goluri, pe cât de neaşteptate, pe atât de imparabile. O altă ocazie uriaşă a anunţat verdictul meciului, un jucător de la Sothis ratând milimetric singur cu portarul. Când cele două echipe erau deja cu gândul la loviturile de departajare, acelaşi Alin Niţă, extrem de insistent, a pus capăt partidei, reuşind un gol de senzaţie: gol la semivinclu.

Un alt meci demn de o categorie fotbalistică superioară a fost cel dintre Best Print şi Amma Print, încheiat cu scorul de 3 la 2 pentru prima echipă. Best Print a dominat începutul de meci, dar Amma a fost mai periculoasă, şuturile jucătorilor acestei echipe fiind scoase in-extremis de portarul advers. Best Print şi-a revenit încet-încet şi, printr-un joc combinativ şi cu susţinerea unei galerii numeroase, reuşeşte să deschidă scorul prin Vădman. După pauză, Amma egalează printr-un gol din demivole marcat de Bogdan Mărăcine. La scurt timp, Best preia conducerea printr-un gol al aceluiaşi Vădman. O perioadă de timp, cele două echipe se joacă cu ocaziile. Amma reuşeşte egalarea prin Florin Nan la capătul unei acţiuni personale. Pe final, Best pare mai bună, reuşind să preia conducerea, trecându-şi în cont şi o bară. Ca și anul trecut, atacantul Gicu Malacu de la Best Print (desemnat ca al doilea golgeter al ediției din 2010) a reușit să aibă o evoluție de excepție, cu multe faze spectaculoase.

Considerat a fi „derbyul grupelor”, meciul dintre Amma Print și Best Print a oferit un spectacol fotbalistic pe cinste…

De remarcat este jocul foarte bun făcut de frații Timbuș de la echipa Grup Tico România ca și cel al domnului Mihai Cobianu, directorul Printman, care – deși accidentat -, a evoluat ca portar, apărându-și cu succes culorile echipei și calificând-o în optimi.

Frații Timbuș (în centrul imaginii în echipament alb) într-o acțiune de atac a echipei Grup Tico România

O echipă descalificată, una care nu s-a prezentat

Două evenimente neaşteptate au umbrit o competiţie desfăşurată în spiritul fair-playului. Organizatorii, Agressione Grup, au decis, în urma unor suspiciuni, confirmate în cele din urmă, să descalifice echipa Romkuvert, învingătoare în primul meci disputat cu 4-0. S-a aflat că cei de la Romkuvert au folosit câţiva fotbalişti profesionişti din ligile inferioare ale Campionatului Național, care să joace pentru ei, fapt nepermis de regulament. Astfel, cele două partide au fost pierdute la masa verde cu 3-0 de către Romkuvert.

Cosmin Pavel (primul din stânga), șeful de la Agressione Group, încearcă să deslușească adevărul în cazul acuzelor de încălcare a regulamentului competiției aduse echipei Romkuvert.

În acelaşi timp, pentru că echipa G.P.T. Romprint nu s-a prezentat la competiţie, partidele care urma să le dispute aceasta au fost consemnate ca pierdute cu 3-0, punctele fiind atribuite adversarilor.

 

Grupele ediţiei 2011 a Cupei Tipografilor Agressione au fost următoarele:

GRUPA A: Romkuvert, Display Grup, R.A. Monitorul Oficial (R.A.M.O);

GRUPA B: Best Print, Amma Print, Silkat;

GRUPA C: Gutenberg, Inform Lykos, Eurobusiness Group;

GRUPA D: Pro Reclama, Nova Libris, G.P.T. Romprint;

GRUPA E: Coprint, Inkorporate Print, Printman;

GRUPA F: Tipografia Everest, Grup Tico România, Sothis Print;

GRUPA G: C.N. Imprimeria Națională, Universul Juridic, Agressione Group;

GRUPA H: C.N.I. Coresi, Tipografia Real, Master Print S.O.

 

Rezultate

Sâmbătă, 28 mai 2011, s-a desfăşurat faza grupelor, fiind consemnate următoarele rezultate:

Romkuvert – Display Grup 0 – 3
(4 – 0 pe teren, Romkuvert fiind descalificată ca urmare a suspiciunilor de folosire a unor jucători care joacă în campionatul național de fotbal)
Best Print – Amma Print 3 – 2
Gutenberg – Inform Lykos 1 – 0
Pro Reclama – Nova Libris 6 – 0
Coprint – Inkorporate Print 1 – 1 (4 – 3 după lovituri de departajare)
Tipografia Everest – Grup Tico Romania 6 – 2
Imprimeria Națională – Universul Juridic 1 – 3
C.N.I. Coresi – Tipografia Real 9 – 1
Romkuvert – R.A.M.O. 0 – 3
(meciul nu s-a mai disputat, Romkuvert fiind descalificată)
Best Print – Silkat 9 – 2
Gutenberg – Eurobusiness Group 9 – 0
Pro Reclama – G.P.T. Romprint 3 – 0 (neprezentare G.P.T. Romprint)
Coprint – Printman 2 – 3
Tipografia Everest – Sothis Print 4 – 5
Imprimeria Națională – Agressione Group 7 – 0
C.N.I. Coresi – Master Print S.O. 8 – 1
Display Grup – R.A.M.O. 1 – 2
Amma Print – Silkat 4 – 2
Inform Lykos – Eurobusiness Group 9 – 0
Nova Libris – G.P.T. Romprint 3 – 0 (neprezentare G.P.T. Romprint)
Inkorporate Print – Printman 2 – 5
Grup Tico România – Sothis Print 4 – 2
Universul Juridic – Agressione Grup 7 – 2
Tipografia Real – Master Print S.O. 0 – 1

Clasamentele finale ale grupelor

Grupa/Echipa Meciuri Victorii Egaluri Înfrângeri Marcate/Primite Puncte
GRUPA A:
R.A.M.O. 2 2 0 0 5-1 6
Display Grup 2 1 0 1 4-2 3
Romkuvert descalificată
GRUPA B:
Best Print 2 2 0 0 12-4 6
Amma Print 2 1 0 1 6-5 3
Silkat 2 0 0 2 4-13 0
GRUPA C:
Gutenberg 2 2 0 0 10-0 6
Inform Lykos 2 1 0 1 9-1 3
Eurobusiness Group 2 0 0 2 0-18 0
GRUPA D:
Pro Reclama 2 2 0 0 9-0 6
Nova Libris 2 1 0 1 3-6 3
G.P.T. Romprint 2 0 0 2 0-6 0
GRUPA E:
Printman 2 2 0 0 8-4 6
Coprint 2 1 0 1 6-6 3
Inkorporate Print 2 0 0 2 5-9 0
GRUPA F:
Tipografia Everest 2 1 0 1 10-7 3
Sothis Print 2 1 0 1 7-8 3
Grup Tico România 2 1 0 1 6-8 3
GRUPA G:
Universul Juridic 2 2 0 0 10-3 6
Imprimeria Națională 2 1 0 1 8-3 3
Agressione Group 2 0 0 2 2-14 0
GRUPA H:
C.N.I. Coresi 2 2 0 0 17-2 6
Master Print S.O. 2 1 0 1 2-8 3
Tipografia Real 2 0 0 2 1-10 0

„Amma Print până la moarte!!!…” pare să ne spună înfocatul suporter al echipei tipografiei conduse de Mihai Volintiru…

Trebuie amintit că, la ediţia din 2011 a Cupei, listei de parteneri ai competiţiei – precum Sappi, Torraspapel, Printman şi Print Magazin -, li s-au adăugat şi firmele Grup Tico Romania, Siko România şi Euroexpo Trade Fairs.

Partener media exclusiv al Cupei, Revista Print Magazin a participat la prima fază a turneului cu o întregă echipă formată din fotografi, cameramani și cronicari sportivi.

Mai multe imagini de la meciurile disputate în grupele de calificare ale Cupei Tipografilor Agressione la Fotbal, vor putea fi vizionate începând de marți, 31 mai, accesând pagina www.cupatipografilor.ro

Pentru a vizualiza fotografiile de mai sus la o scara mai mare, click pe imaginea din stânga titlului și apoi folosiți săgețile din lateral pentru navigare.

(foto: Titi Amzăr și Dan Călin)

De remarcat este jocul foarte bun făcut de frații Timbuș de la echipa Grup Tico România ca și cel al domnului Mihai Cobianu, directorul Printman, care – deși accidentat -, a evoluat ca portar, apărându-și cu succes culorile echipei și calificând-o în optimi.

Similar Posts:

14 recommended
comments icon0 comments
0 notes
504 views
bookmark icon

Write a comment...