Eveniment

DuPont şi Disney decorează târgul de la Milano cu elemente din filmul Tron

• Bookmarks: 18452


Creativitatea şi inovaţia întâlnesc design-ul, iar Disney întâlneşte materialul DuPont™ Corian® în cadrul expoziţiei de o saptămână de la Milano 2011 (11-17 Aprilie 2011), cel mai important eveniment destinat designului interior şi profesioniştilor de profil din lume.

DuPont şi Disney vor prezenta “Tron designs CORIAN®”, o expoziţie inspirată din filmul Tron: Legacy aparţinând Studiourilor Walt Disney, care a fost lansat pe data de 17 Decembrie 2010. Reacţia generală şi expresia Tron: Legacy au inspirat numeroşi artişti şi designeri din domeniile modă, muzică şi tehnologie. Pornind de la coloana sonoră originală ”Daft Punk” și ajungând la vestimentaţia exclusivistă şi la bijuteriile de designer, până la noile jocuri video Tron: Evolution, lumea filmului a devenit un fenomen, un stil de viaţă.

Expoziţia reprezintă un proiect original care va lua naştere prin folosirea DuPont™ Corian® ca imagine generală şi pentru o scenografie surprinzătoare. În cadrul expoziţiei, o serie de companii de top, arhitecţi şi designeri vor oferi soluţii şi forme arhitecturale fascinante de design interior, inspirându-se din film şi exploatând versatilitatea materialului Corian®.

Decorurile Disney, realizate de designeri de top cu ajutorul materialului Corian

DuPont a avut o prezenţă orientată către inovaţie în cadrul expoziţiei de la Milano încă de la sfârşitul anilor ’90, sponsorizând şi organizând numeroase expoziţii ce prezentau interpretări surprinzătoare ale materialului pentru suprafeţe de înaltă tehnologie DuPont™ Corian®, realizate de către “maeştri” ai arhitecturii şi designului precum Ettore Sottsass, Marc Newson, Ross Lovegrove, Ron Arad, Zaha Hadid, Jean Nouvel, Amanda Levete şi Karim Rashid.

Materialul Corian® a fost de asemenea folosit de zeci de companii de talie mondială, care au realizat soluţii avansate şi deosebite pentru mobilier, disponibile în sectoarele rezidenţial şi public.

“Disney dezvoltă imaginaţia, iar DuPont dă formă materialelor: suntem extrem de încântaţi să lucrăm cu un partener atât de creativ şi de inovativ precum The Walt Disney Company şi să dezvoltăm împreună un proiect pentru un eveniment atât de important precum expoziţia de design de la Milano”, declară Tim McCann, preşedintele DuPont.

“Tron: Legacy a reprezentat o sursă extraordinară de inspiraţie, combinând experienţa Disney, a DuPont™ Corian® şi a arhitecţilor, a designerilor şi companiilor. Rezultatul va fi o expoziţie unică, originală şi proaspătă ce va surprinde exigenta audienţă globală reprezentată prin vizitatorii expoziţiei de design de la Milano”, a mai spus Tim McCann.

Marc Low, Vice-Preşedinte “Fashion and Home Europe” în cadrul The Walt Disney Company, a declarat : “Suntem foarte încântaţi că peisajul unic de înaltă tehnologie şi lumea avansată a lui Tron au trezit un interes atât de puternic în rândul comunităţii de design şi au fost o benefică sursă de inspiraţie”.

“Colaborarea noastră cu DuPont™ Corian® reprezintă un proiect innovator ce va aduce povestea lui Tron: Legacy la viaţă şi în afara sălilor de cinema, într-o manieră extrem de creativă, prin intermediul conceptelor, al artei şi al designului, toate inspirate din film. Suntem nerăbdători să ne mândrim cu audienţele înregistrate în cadrul expoziţiei de design de la Milano”, a adăugat Marc Low.

Tron: Legacy reprezintă o poveste de aventuri realizată cu înaltă tehnologie 3D, plasată într-o lume digitală. Sam Flynn (Garrett Hedlund), pasionat de tehnologie, fiul de 27 de ani al lui Kevin Flynn (Jeff Bridges), investighează dispariţia tatălui său şi devine brusc atras în aceeaşi lume a programelor şi a jocurilor dure în care tatăl său a trăit timp de 25 de ani.

Produs iniţial ca un material inovator destinat blaturilor de baie şi bucătărie, DuPont™ Corian® – un material avansat pentru suprafeţe care poate lua orice formă posibilă – reprezintă acum o marcă globală de top, de o calitate superioară în rândul materialelor de design, arhitectură şi mobilier.

Acest produs reprezintă o soluţie aleasă în întreaga lume de mii de arhitecţi, designeri, companii şi milioane de consumatori.

DuPont™ Corian®, un produs de înaltă clasă, este un instrument de design ce oferă versatilitate şi posibilităţi aproape nelimitate de obţinere a unor soluţii de calitate, funcţionale şi eficiente adresate mediului public, celui rezidenţial, aplicaţiilor de interior şi exterior, de la bucătării până la corpuri de iluminat, de la băi până la faţade de clădiri, de la corpuri de încălzire până la suprafeţe cu senzori de atingere, de la mese până la accesorii de mobilier şi modă.

Compania DuPont, fondată în 1802, aplică rezultatele cercetării ştiinţifice prin crearea de soluţii sustenabile esenţiale pentru o viaţă mai bună, mai sigură şi mai sănătoasă pentru oamenii de pretutindeni. Prezent în peste 90 de ţări, DuPont oferă o gamă largă de produse şi servicii inovatoare destinate industriei alimentare, agriculturii, arhitecturii şi design-ului, domeniilor clădiri şi construcţii, comunicaţii şi transporturi.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
452 views
bookmark icon

Write a comment...