Default

Eficienţă şi productivitate în finisare

• Bookmarks: 5381


Dezvoltarea tiparului digital şi a tehnicilor de direct marketing au condus la abundenţa de materiale publicitare şi au accentuat nevoia de diferenţiere. Tehnicile de finisare au devenit la fel de importante ca designul, iar modul în care acestea sunt realizate a căpătat o pondere din ce în ce mai mare.

Pentru o tipografie este important ca echipamentele de finisare să fie capabile să preia atât materialele tipărite offset, cât şi pe cele digitale, dovedind, în acelaşi timp, eficienţă pentru tiraje mici şi mari. În perioada în care bugetele alocate publicităţii scad, calitatea produsului finit şi timpul de reacţie devin mai importante ca oricând, flexibilitatea în execuţia diferitelor lucrări devine un imperativ, iar costurile – un criteriu eliminatoriu. Răspunsul la toate aceste cerinţe este automatizarea: cu cât echipamentul este mai nou, încorporează mai multe tehnologii, are un grad mai ridicat de automatizare şi elimină timpii morţi şi erorile datorate intervenţiei operatorului. Acesta din urmă este din ce în ce mai puţin specializat şi implicat. El poate prelua alte responsabilităţi în timp ce maşina îndeplineşte programul setat. Productivitatea creşte odată cu viteza echipamentului, iar presetările aduc câştig de timp, având un efect direct asupra costurilor. Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este noua maşină de lăcuit UV, Duplo Ultra 205A. Producătorul japonez a pornit de la ideea de eficienţă în condiţii de minimă implicare a forţei umane şi a venit cu soluţii care garantează păstrarea vitezei şi creşterea productivităţii. Pregătirea maşinii se face în mod facil şi rapid, toate operaţiunile pot fi setate şi urmărite în timp real pe un display prietenos sensibil la atingere, există senzori care semnalizează erorile şi indică soluţiile, iar acţiunile pot fi presetate şi salvate sub forma a 50 de programe. Pot fi reglate viteza de lucru, grosimea stratului de lac şi timerul cuţitului de aer. Lăcuirea poate fi lucioasă, mată sau satinată, pe hârtie cu grosimi între 120 şi 350 g/mp şi dimensiuni între 210×297 şi 521×710 mm, în condiţii de viteză de până la 4.400 de coli/oră sau 40 m/min. Trecerea de la o lucrare la alta se face într-un timp foarte scurt, printr-o singură apăsare de buton, iar autocurăţarea este şi ea presetată, putând fi, la alegere, rapidă sau totală. Pentru eliminarea timpilor morţi datoraţi erorilor au fost introduse elemente care controlează traseul hârtiei. Unitatea de alimentare cu vacuum are o înălţime de 200 mm, preia colile şi elimină riscul şifonării şi blocării. Un cuţit de aer integrat detectează hârtia subţire cu tendinţa de lipire de rola de aplicare a lacului şi o împinge înapoi spre cilindrii de alimentare cu un jet puternic de aer. Tava de primire a colilor lăcuite este reglabilă şi asigură aşezarea în teancuri, procesul oprindu-se la semnalul senzorului de tavă plină sau de hârtie şifonată.

Lăcuirea UV este soluţia potrivită pentru postere, reviste, broşuri, cataloage, cărţi de vizită, materiale de direct mail, fotografii,coperte de cărţi şi variate materiale publicitare. Aceasta îmbunătăţeşte designul documentelor, scoate în evidenţă culorile, protejând, în acelaşi timp, de abraziune şi zgârieturi. Este un procedeu mai avantajos ca preţ şi calitate comparativ cu laminarea şi aduce beneficii tipografiilor care aleg să internalizeze această operaţiune. Echipamentele Duplo sunt importate în România de NIS Electronics, distribuitor exclusiv. Compania este un furnizor de echipamente de multiplicare şi finisare menite să eficientizeze costurile în condiţiile păstrării calităţii, atât pentru tiparul digital, cât şi pentru cel offset. Prezent pe piaţa locală de 19 ani, NIS Electronics deţine un portofoliu echilibrat de produse profesionale diferite sub aspectul volumului şi al funcţiilor, capabile să răspundă nevoilor fiecărui tip de afacere din industria de tipar. Indiferent de volumul de producţie şi de etapa de dezvoltare a afacerii, echipamentele de finisare pot răspunde celor mai exigente cerinţe, atât ca preţ de achiziţie şi exploatare, cât şi ca nivel de productivitate.

Similar Posts:

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
381 views
bookmark icon

Write a comment...