Stiri

Epson, lider pe piața videoproiectoarelor din România

• Bookmarks: 26521


Epson s-a clasat pe prima poziţie pe piaţa videoproiectoarelor din România în cel de-al doilea trimestru al anului curent, atât ca volum, cât şi ca valoare. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2013, Epson a livrat peste 1100 de videoproiectoare, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o valoare totală a vânzărilor de peste 580.000 euro.

„Vânzările de videoproiectoare cu rezoluţie XGA au înregistrat o evoluţie pozitivă, continuând trendul de anul trecut, datorită raportului preţ-calitate bun. Proiectele educaţionale au reprezentat motorul vânzărilor în trimestrul doi, tendinţă care ne aşteptăm să se menţină şi în perioada următoare”, a declarat Simona Decuseară, National Sales&Marketing Manager Epson România. „Segmentul educaţional rămâne pentru noi o prioritate, însă anticipăm creşterea vânzărilor şi la categoria de videoproiectoare pentru home cinema şi cu rezoluţie mare.”

„În trimestrul al doilea al acestui an am observat o creștere valorică a pieței datorată în principal orientării consumatorilor către produse cu prețuri mai mari, dar care vin echipate cu tehnologii avansate precum luminozitatea de până la 10.000 de ANSI lumeni în cazul proiectoarelor fixe și funcții suplimentare precum conectivitatea Wi-Fi”, a adăugat Simona Decuseară.

Piața de proiectoare a totalizat în al doilea trimestru al anului 2900 de unităţi, reprezentând o valoare aproximativă de 1,6 milioane euro.  Cota de piaţă atinsă de Epson în această perioadă a fost de aproximativ 35%. Cea mai mare pondere în vânzările Epson au avut-o modelele cu rezoluţie XGA (1024×768), care au reprezentat peste  47% din valoarea totală şi aproape 54% din volumul  vânzărilor pentru această perioadă. Următoarele două categorii cu cea mai bună evoluţie au fost cele ale videoproiectoarelor cu rezoluţie SVGA şi WXGA.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada următoare, Epson îşi va concentra atenţia pe consolidarea poziţiei pe care o deţine în segmente focus precum cel al produselor dedicate mediului educaţional şi business, dar şi în dezvoltarea segmentului de home cinema, alături de soluţii pentru advertising, cinematografie, spaţii de distracţie sau săli de curs.

 

Similar Posts:

26 recommended
comments icon0 comments
0 notes
521 views
bookmark icon

Write a comment...