Stiri

Etape noi în restructurarea KBA

• Bookmarks: 21434


Koenig & Bauer AG (KBA) a trecut la o nouă fază în drumul organizației către eficiența operațională pe care o dorește. Apărut după șocul din 2008, planul de reorganizare al producătorului german de utilaje tipografice a început să dea roade încă din 2009, când compania deja înregistra un profit (brut) pozitiv, după reorganizarea modului de atribuire de comenzi între fabrici. De atunci până astăzi, planul a mers mai departe, ducând la reducerea cu 25% a capacității de producție și o reducere a personalului de la 8.200 de angajați în 2007 la 6.300 astăzi, cifră ce urmează să scadă sub 6.000 foarte curând, imediat ce se aplică pensionările înainte de termen și alte câteva măsuri.


Imagine de la fabrica KBA de rotative din Würzburg. Credit foto: Koenig & Bauer AG.

De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare următorul set de măsuri colective speciale, stabilite de comun acord de KBA, reprezentanți ai angajaților, dar și ai puternicului sindicat IG Metall, măsuri valabile pentru fabricile companiei din Würzburg și Radebeul, Germania. Introduse în primul rând pentru a uniformiza încărcările cu comenzi, măsurile au ca scop și creșterea profitabilității core business-ului companiei – mașinile de tipar plane și rotativele.

Hotărârile cu privire la salarii vor fi valabile până la sfârșitul lui 2014 și conțin mai multe tipuri de măsuri, precum limitarea numărului de ore de muncă ce pot fi efectuate de angajații cu program de lucru flexibil și de reducere a numărului de ore de muncă pentru salariații cu program normal. Numărul de ore de muncă depuse poate varia considerabil în funcție de volumul comenzilor și de capacitatea totală de producție.

Contribuția sindicatelor la această înțelegere n-a fost trecută cu vederea de conducerea companiei. În compensație pentru acordul lor ca aceste măsuri să intre în vigoare, angajații din fabricile din Würzburg și Radebeul vor fi protejați împotriva concedierilor până pe 30 iunie 2015. Nici membrii board-ului, nici angajații cu contracte individuale de muncă nu vor scăpa de aplicarea în toate cazurile a noilor reglementări, în aceeași măsură ca și ceilalți angajați pe bază de contract colectiv.

(Sursă: Koenig & Bauer AG)


Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
434 views
bookmark icon

Write a comment...