Default

Europapier a fost vândută de Mondi către Heinzel Group

• Bookmarks: 13341


Compania Mondi plc a confirmat că a semnat un contract cu Heinzel Group pentru vânzarea a 100% din acţiunile pe care le deţine în Europapier, un merchant de hârtie şi carton care îşi desfăşoară activitatea pe pieţele Europei Centrale şi de Est, precum şi în Rusia.

Acţiunile deţinute de Mondi în Europapier vor fi vândute pentru 60 milioane de euro. Suma va fi subiectul unei plăţi în cash la încheierea procesului de vânzare şi va fi folosită pentru reducerea datoriilor nete ale Mondi. Tranzacţia de vânzare a afacerii către Heinzel Group va genera o pierdere de aproximat 25 milioane de euro, sumă care nu va fi înregistrată ca un element operaţional special.

Istoria Heinzel Group porneşte în 1948 când antreprenorul austriac Wilfried Heinzel, a fondat compania Wilfried Heinzel AG, ale cărei activităţi s-au concentrat pe comerţul în sistem barter cu importul de chimicale pentru industria celulozei şi hârtiei şi exportul de produse finite. În anii 2000 şi 2001 Heinzel Group a achiziţionat două facilităţi de producţie a celulozei – Zellstoff Pöls AG (Austria) şi Biocel Paskov a.s. (Republica Cehă). 2002 a însemnat pentru grup cumpărarea fabricii de carton De Eendracht B.V. din Appingedam (Olanda.) În anul 2004 Heinzel Group a semnat un acord de asociere cu Larvik Cell şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru construcţia, ca proiect greenfield, a fabricii de la Kunda (Estonia) specializată în producţia pastei celulozice albite termo-mecanice, denumită AS Estonian Cell.

Europapier este unul dintre cei mai mari merchanţi de hârtie din Europa, cu birouri în 12 ţări din Europa Centrală şi de Est, cu vânzări anuale care depăşesc 450.000 tone de hârtie. Pentru moment nu există nicio declaraţie cu privire la viitorul reţelei Europapier.

(sursa: RTTNews)

Similar Posts:

13 recommended
comments icon0 comments
0 notes
341 views
bookmark icon

Write a comment...