Default

Exedradesign sau cum se face producție publicitară cu strungul

• Bookmarks: 19497


 

Povestea Exedradesign a început în anul 2008, iar în prezent compania se adresează unei nișe din producția publicitară. Ioan Radu, proprietarul atelierului, s-a dovedit a fi un adevărat luptător de-a lungul timpului, reușind să pună pe picioare, în pofida dificultăților ridicate de economia românească, un business care are la bază principiul creării unui brand.

Text: Ioana Marinescu.

Produsele Exedradesign sunt în proporție de 90% producție proprie, fiind permanent testate și îmbunătățite, după cum ne spune chiar proprietarul atelierului, Ioan Radu, de la care am aflat cum a reușit să pună pe picioare afacerea pe care o conduce și care îi sunt planurile de viitor, într-un scurt interviu acordat revistei noastre. Iată ce ne-a spus!

 Cum a pornit afacerea Exedradesign?

I.R.: Povestea atelierului meu a început din copilărie. În 1992, părinții mei au deschis un atelier în care se producea cu precădere o singură piesă, capacul pentru pompa de apă pentru o mașină foarte populară la noi la vremea aceea. În câțiva ani, prin 1995, atelierul ajunsese să aibă 200 de angajați. Tatăl meu reușise să creeze un brand, nu doar o piesă. Lumea căuta piesa marca Prosinco și dacă nu găseau în stoc, așteptau. În 2005 când am terminat, am avut dorința, ca orice proaspăt absolvent, să schimb ceva în universul economiei românești. Așa că am trimis două, poate trei mii de e-mailuri către ateliere de turnătorie de aluminiu din Europa, pentru că, între timp, atelierul familiei se transformase într-o astfel de turnătorie. Mi-a răspuns o singură persoană, un olandez, Barry Moore, cu care m-am întâlnit și cu care am colaborat câțiva ani. Însă pe termen lung colaborarea nu a funcționat, Barry nu-și dorea să facă investiții majore în România iar eu, prin nepriceperea mea, am reușit să falimentez afacerea familiei mele.Falimentul însă a însemnat un nou început pentru mine. Am vândut terenul unde aveam turnătoria și am decis să mă axez pe strungărie. Asta se întâmpla prin 2008. După vânzarea terenului mi-a fost imposibil să găsesc o hală de închiriat și așa că am cumpărat terenul unde se află acum atelierul și primul strung. Am mers pe ideea tatălui meu, de a crea un brand și așa s-a născut Exedradesign…..continuarea interviului o puteti citi in editia 73 a revistei noastre.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
497 views
bookmark icon

Write a comment...