Default

Fujifilm creşte cu peste 50% preţul filmelor tipografice

• Bookmarks: 19428


Fujifilm Corporation a anunţat creşterea preţurilor la filmele sale tipografice, măsura intrând deja în vigoare la data anunţării – 13 mai 2011. Majorarea preţurilor este în general de peste 50%, însă variază în funcţie de regiune şi de piaţă.

Conform declaraţiilor gigantului japonez, deşi Fujifilm a încercat de-a lungul timpului să absoarbă creşterea preţurilor la argint şi alte materii prime, în ultima perioadă acestea au crescut în mod accelerat. Spre exemplu, preţul argintului a crescut cu peste 100% în ultimul an, de la un preţ mediu pe uncie în jur de 18 dolari în aprilie 2010 până la 42 dolari în aceeaşi perioada a 2011. În aceste condiţii Fujifilm este pus în imposibilitatea de a mai acoperi costurile mult mărite, văzându-se nevoit să anunţe actualele măriri de preţuri.

Cu aceeaşi ocazie, Fujifilm a anunţat că măreşte atât preţul filmelor sale medicale cât şi pe cel al filmelor color pozitive destinate cinematografie, prețul celor din urmă fiind majorat cu 16%.

Având în vedere orientarea continuă a tipografiilor către sistemele CTP (Computer-to-Plate) dar şi ponderea crescută a echipamentele digitale folosite în industria cinematografică, producătorii de filme tipografice şi pentru cinematografie sunt puşi în faţa unei scăderi masive a volumelor acestor produse, acest lucru influenţând, de asemenea, preţul final.

Totodată, aşa cum relevă unele informaţii vehiculate în piaţa de profil, Fujifilm va mări în următoarea perioadă şi preţul plăcilor sale offset.

(Sursă: Fujifilm)

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
428 views
bookmark icon

Write a comment...