Stiri

Prețul hârtiei crește din nou

• Bookmarks: 321004


 

Încă trei furnizori din industrie au anunțat noi creșteri de prețuri și sunt pe cale să se confirme. Sappi Europe a anuntat  creșteri de prețuri de 10%-25% și vor fi implementate pâna la începutul lunii viitoare. “Escaladarea continuă a costurilor cu energia, adăugată la creșterile deja ridicate pentru materii prime și transport, reprezintă o provocare extraordinară pentru Sappi și pentru industrie în ansamblu”, a declarat grupul.

Comerciantul EBB le-a scris clienților săptămâna trecută spunând că “majoritatea furnizorilor noștri impun o nouă creștere la începutul lunii februarie”.
Separat, Mitsubishi Hi Tec  Paper a declarat că va implementa o creștere globală a prețurilor cu 10% în toate produsele sale de specialitate, începând cu 1 martie.
“Motivul pentru aceasta este creșterea continuă a costului gazului, materiilor prime chimice și serviciilor logistice”, a explicat firma.
Producătorul german Actega, parte a Grupului de companii Altana, a anunțat că prețurile pentru produsele sale pe bază de apă vor trebui să crească cu o cantitate nespecificată de la începutul lunii viitoare.
“Aceste creșteri de prețuri sunt un rezultat necesar și direct al creșterii costurilor asociate cu fabricarea produselor în Europa, inclusiv a materiilor prime, a transportului, a ambalajelor și a costurilor cu energia”, a declarat Actega într-un comunicat.
Industria grafică a fost lovită de creșterea continuă a prețurilor încă de la începutul anului trecut.

Similar Posts:

32 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1004 views
bookmark icon

Write a comment...