Stiri

Greiner Packaging se extinde în România prin preluarea Amplast

• Bookmarks: 241184


Fabricantul român de ambalaje de unică folosință Amplast Co SA din Lerești, județul Argeș, a fost preluat recent de producătorul austriac de ambalaje Greiner Packaging International, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața europeană. Conform înțelegerii celor două părți, suma tranzacției rămâne confidențială. În același timp, Consiliul Concurenței din România urmează să evalueze și să se pronunțe până la sfârșitul acestui an asupra compatibilității preluării Amplast cu mediul concurențial din domeniu.

Greiner Packaging International este prezent în România încă din anul 1997 prin compania Greiner Packaging SRL din Sibiu – producător de containere şi ambalaje destinate sectorului FMCG, lider național al pieţei de ambalaje termoformate începând din 2005.

Fabrica Amplast din Lerești, Argeș

Fondată în 1993 de către cetățeanul francez de origine română Jean Jordache, fabrica Amplast este construită pe dealurile satului de munte Lereşti, la câţiva kilometri de Câmpulung Muscel. Cu peste 17 ani de experienţă în domeniul termoformării şi injecţiei maselor plastice, Amplast și-a extins an de an portofoliul de produse, devenind unul dintre principalii fabricanți de ambalaje din plastic pentru diferite produse alimentare și nealimentare (lactate, îngheţată, peşte, legume, fructe, bere, cafea, ciocolată, dispozitive tehnice), precum şi pentru diferite servicii (fast-food și catering). Cu o poziției puternică pe piața locală, Amplast a realizat în 2010 vânzări de cca 7 milioane de euro, compania având 227 de angajați.

Conform anunțului făcut de Amplast, producția va continua fără modificări după preluarea de către Greiner Packaging International. Totodată, în anunțul Amplast se menționează că unitatea de producție din Lereşti urmează să fie adaptată şi dezvoltată pentru divizia Greiner Assistec (componente tehnice). Willi Eibner, CEO al Greiner Packaging International, declara despre integrarea Amplast în divizia Assistec că „acest pas fundamental spre expansiune ne întărește considerabil acoperirea de piaţă şi poziţia competitivă”.

Obiectivul pe termen lung avut în vedere de noii proprietari vizează dezvoltarea pieţei locale pentru produsele tehnice realizate din materiale plastice dar și oferirea unei alternative atractive pentru proiectele clienților internaţionali, care până acum au fost aprovizionați în principal din Orientul Îndepărtat.

Fabrica Greiner Packaging din Sibiu

Amplast se alătură afacerii de peste 1 miliard de euro deținută de familia Greiner

Cu o cifra de afaceri de 403 milioane de euro în 2010, 2.990 de angajați și 32 de unități de producție, Greiner Packaging International (parte din Greiner Holding AG) este unul dintre cei mai importanți producători europeni de ambalaje. Potrivit raportului anual pentru anul trecut, divizia de ambalaje a asigurat cca 35 de procente din totalul cifrei de afaceri a holdingului.

Greiner Holding AG și Greiner Bio-One International AG sunt afaceri deținute 100% de familia Greiner timp de cinci generații, începând din 1868. Împreună, cele două afaceri deținute de familia Greiner au totalizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,132 miliarde de euro, numărul total al angajaților fiind de 7.405 persoane.

(Sursă: Greiner Packaging International)


Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1184 views
bookmark icon

Write a comment...