Stiri

Greiner România a realizat o cifră de afaceri consolidată de 36 milioane de euro

• Bookmarks: 21828


Producătorul de ambalaje de unică folosință, Greiner România, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 36 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de anul anterior. Grupul de companii Greiner România este controlat de austrieci și are trei subsidiare în România.

 

„În domeniul ambalajelor, 2014 a fost un an de reorganizare şi consolidare pentru un număr însemnat de jucători din industria alimentară, în special a laptelui, proces acompaniat de creşterea segmentului de mărci private. În piaţa de non-food, în care activează Thrace Greiner Packaging, 2014 a fost un an de creştere, cu un accent deosebit pe evoluţia producătorilor de vopsea“, a declarat Adrian Păunescu, manager al Greiner Packaging, citat de Ziarul Financiar.

 

Furnizor de ambalaje injectabile

 

Grupul austriac deține trei subsidiare în România, Greiner Packaging Sibiu, Greiner Assistec Lereşti şi Thrace Greiner Packaging din Şelimbăr, Sibiu (un joint-venture cu firma grecească Thrace Plastics, care deţine 50% din acţiuni).

Grupul Greiner România este unul dintre cei mai mari producători de ambalaje de pe piața din România. Firma Greiner Packaging a fost înființată în 1997, în urma unui parteneriat româno-austriac. În 2001, Greiner Packaging Austria a devenit unicul acționar al societății. Firma-soră, Thrace Greiner Packaging, este furnizor de ambalaje injectate pentru piața industriei alimentare, cât și pentru piața industriei vopselelor lavabile. Thrace Greiner Packaging reprezintă o investiție realizată de Greiner Austria împreună cu firma grecească Thrace Plastic.

Greiner a investit aproximativ 12 milioane de euro în construcția primului centru de producție din Sibiu și în dotarea lui, precum și alte 4 milioane de euro în construcția unei fabrici de ambalaje injectate, tot la Sibiu, realizată împreună cu firma grecească Thrace Plastic.

În prezent Greiner România are aproximativ 400 de angajați.greiner

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
828 views
bookmark icon

Write a comment...