Default

Greiner Packaging preia controlul asupra Teknik Plastik

• Bookmarks: 25516


Fabricantul austriac Greiner, specializat în producţia de ambalaje din plastic, a devenit de luna trecută lider pe piaţa turcească a ambalajelor de plastic rigid, destinate produselor lactate.

 

Greiner Packaging a anunţat că a preluat controlul asupra companiilor Teknik Plastik și Teknik IML, din Turcia. Austriecii au răscumpărat 51% din capitalul grupului Ozata. Reprezentanţii companiei din Austria au anunţat, încă de la începutul acestui an, că pun accentul pe creşterea veniturilor, regruparea competenţelor principale, dar şi pe strategia unei dezvoltări accelerate pe plan internaţional.

 

Plan strategic de expansiune

 

„Prin această achiziţie, Greiner Packaging a devenit principalul jucător pe piaţa ambalajelor din pentru produse lactate din Turcia. Această preluare este urmarea planului de expansiune internaţională a grupului şi reprezintă primul pas în direcţia desfăşurării de afaceri pe pieţele Orientului Mijlociu şi din Asia”, a declarat Axel Kuhner, director executiv Greiner Holding.

Cele două societăţi preluate de Greiner sunt amplasate în Istanbul şi au 270 de angajaţi. Ambele companii colaborau de ani de zile cu producătorul austriac.

Pentru anul 2015, Greiner (care include Greiner Packaging) mizează pe o nouă creştere a cifrei de afaceri, chiar dacă, după cum afirmă oficialii companiei, este încă greu de anticipat evoluţia preţurilor materiei prime utilizate.

Specializat în producerea şi prelucrarea materialelor plastice, Greiner include cinci mari divizii: Greiner Packaging, Greiner Bio-One, Greiner Foam, Greiner Perfoam şi Greiner Tool.

Greiner Packaging include trei divizii: K, Kavo şi Assitec. Anul trecut, grupul producător de ambalaje a realizat o cifră de afaceri de 507 milioane de euro. Grupul are 3.400 de angajaţi care lucrează în 17 unităţi de producţie amplasate în 17 ţări.

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
516 views
bookmark icon

Write a comment...